Deu centres ebrencs reprenen el curs protestant contra les retallades i la LOMCE

La comunitat educativa ha escrit les seves queixes en samarretes grogues de paper que han penjat a les tanques de les escoles

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El marc unitari de la comunitat educativa a les Terres de l'Ebre (MUCE Ebre) ha organitzat, el primer dia després de les vacances escolars d'hivern, una nova acció de protesta reivindicativa sota el títol 'Penja la teua samarreta per l'educació. Traiem la robar bruta al carrer a les escoles i instituts de les Terres de l'Ebre'. Amb aquesta acció s'ha volgut denunciar la manca d'inversió a l'escola pública i l'aplicació de la LOMCE a les escoles. Abans que els alumnes entressin a classe a les nou del matí, infants, professors i famílies han escrit queixes i propostes sobre l'educació en samarretes grogues de paper que han penjat a les tanques dels centres. Deu escoles s'han unit a la protesta.

 

Des de MUCE han explicat que l'objectiu de la mobilització és "donar l'oportunitat a tota la comunitat educativa d'expressar tot allò que els agradaria canviar en relació a l'educació", així com també "fer visible el nostre malestar i les nostres ganes d'actuar per aconseguir canvis". "És una acció que ens permet expressar a cadascun de nosaltres allò que realment ens preocupa, però que compta amb la força de l'aportació de moltes altres persones de la comunitat educativa", han assenyalat.

 

De les frases que els alumnes, mestres i pares han apuntat a les samarretes grogues n'hi ha de molt generals, com ara 'per una escola digna', 'més ajudes' o 'volem els substituts des del 1r dia'; però també d'altres de més concretes i divertides, com per exemple 'volem més pilotes d'handbol', 'un columpio', 'més llibres' o 'un gimnàs més gran'.

Comentarios
Multimedia Diari