Diners per a festes de Deltebre o altres inversions?

Els majors de 16 anys votaran per decidir si es destina el pressupost de les festes del 2021 a les del 2022 o si s’inverteix en altres despeses

| Actualizado a 16 agosto 2021 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deltebre ha engegat un procés participatiu per decidir en què s’invertirà el pressupost previst per a les festes majors d’enguany. L’Ajuntament, coincidint amb el que hagués estat l’inici de les festes, va anunciar ahir com serà la consulta en la qual podran participar els veïns i veïnes de la localitat majors de 16 anys per prendre aquesta decisió.

Fins al 23 d’agost, la ciutadania podrà decidir si el pressupost de 100.000 euros es destina a les festes del pròxim any o si prefereix que aquest s’inverteixi en altres inversions o despeses. En el cas que surti escollida la primera opció per més d’un 50% de vots, el procés finalitzaria i la despesa d’enguany se sumaria al pressupost de l’any vinent. Si la ciutadania prefereix invertir en altres actuacions, hi haurà una segona consulta on els habitants del municipi podran també escollir les opcions a votar.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va explicar que «Deltebre avança en una cogovernança compartida amb la ciutadania en tots aquells temes que són estratègics per al present i futur del municipi». D’aquesta manera, Soler remarca els processos de participació ciutadana efectuats durant aquests darrers anys per a definir la urbanització de carrers, noms d’equipaments o projectes. El regidor d’Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut, Andreu Curto, va animar a la ciutadania «a donar la seva opinió i a participar en aquest procés, ja que un municipi només pot avançar al costat de la seva ciutadania».

Tant les propostes com les votacions es realitzaran en línia al web del consistori o presencialment a l’ajuntament, al Centre Esportiu del Delta o al Consell de Riumar.

Comentarios
Multimedia Diari