Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Divuit mesos de presó per demanar a una menor de 13 anys fotos d’ella despullada

Tampoc es podrà apropar a 300 metres de la víctima

| Actualizado a 27 noviembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any i mig de presó i la prohibició de contactar amb la víctima i d’apropar-se a menys de 300 metres d’ella durant el mateix temps. Tanmateix, l’haurà d’indemnitzar amb mil euros en concepte de responsabilitat civil. És la pena que el Jutjat del Penal 1 de Tortosa ha imposat a un home com a autor d’un delicte d’assetjament sexual per via telemàtica, una condemna que ha estat ratificada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

El processat és un ciutadà espanyol amb antecedents penals però no per aquest tipus de delictes. Entre els dies 4 i 6 d’abril de 2018 va mantenir converses a través de l’aplicació WhatsApp amb una menor, tutelada i domiciliada en el CRAE (Centres Residencials d’ Acció Educativa) de Tortosa sabent que tenia 13 anys d’edat. Li demanava imatges dels seus pits i dels seus genitals, despullada. Es van arribar a produir intercanvi de fotografies. També va mantenir converses de contingut sexual amb la finalitat d’aconseguir que li enviés fotos íntimes.

L’acusat va presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència inicial. Argumentava que aquesta es basava en apreciacions personals. També que havien discrepàncies entre l’exposat per la jutgessa del Penal i el que considera l’advocat que va quedar acreditat durant el judici.

Però els magistrats de l’Audiència Provincial asseguren que la jutgessa va explicar suficientment en la seva resolució perquè arriba al convenciment que l’acusat és culpable. Recorden principalment l’informe que va fer la professora de la menor, educadora del centre. La testimoni feia referència a les converses «amb un alt contingut sexual» entre la menor –que tenia 13 anys– i l’acusat –de 19–, al que coneixien per haver estat en el centre. Entre els dos s’intercanviaven fotos despullats. La professora va reconèixer que no les va veure perquè la menor les va borrar –tot i que hi ha comentaris sobre aquestes imatges–, però es deduïa pel contingut de les converses. El processat sortia en aquestes com «mi amor». Afegí que la víctima és molt vulnerable i tenia dependència cap a personalitats més fortes.

La Sala apunta que la condemna també s’ha basat en les converses mantingudes entre l’acusat i la menor i la coacció que ell realitzava perquè li enviés les fotos íntimes.

La menor va reconèixer en el seu dia que s’havien intercanviat fotos íntimes, que inicialment ella no volia, però que es va sentit obligada.. Que van parlar entre tres i cinc dies, i que ell sabia que ella tenia 13 anys.

Comentarios
Multimedia Diari