El BOE publica la pròrroga de la central nuclear d’Ascó

El 2020 va produir un 35% de l’electricitat generada a Catalunya

| Actualizado a 07 octubre 2021 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la renovació de l’autorització d’explotació des centrals nuclears Ascó I i Ascó II. Com ja avançar el Diari, Ascó I prorroga la llicència nou anys, fins el 2030; mentre que Ascó II l’allarga deu anys més, fins el 2031. 

L’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) manté a la CN Ascó un important programa d’inversió destinat a garantir l’òptim estat de la instal·lació, així com un funcionament segur i fiable de la planta. En aquest sentit, durant els últims anys s’han emprès millores importants com les modificacions de disseny derivades de les anàlisis post Fukushima, entre les quals cal esmentar la instal·lació d’un sistema de ventilació filtrat de la contenció i derecombinadores passius d’hidrogen a l’interior de l’edifici de contenció, o la posada en marxa d’un centre alternatiu de gestió d’emergències (CAGE), així com altres mesures incorporades amb l’objectiu de augmentar la robustesa i la capacitat de resposta davant successos que poguessin anar més enllà de les seves bases de disseny.

D’altra banda, ANAV ha continuat amb la renovació de components i la modernització de sistemes, en el que representa una aposta decidida per la preparació per a una operació a llarg termini.

L’equip humà de CN Ascó ha dut a terme durant els darrers anys un intens i planificat procés de relleu generacional, per la qual cosa, una gran part del col·lectiu que va participar en la construcció i posada en marxa ha anat donant pas a una nova generació de professionals nuclears. Aquest traspàs, realitzat mitjançant un acurat procés de transició per als diferents llocs, permet garantir que l’experiència i el coneixement continuen en l’organització i es transmet adequadament a la nova generació.

Comentarios
Multimedia Diari