El cabal del pantà de Mequinensa continua en descens

El desembassament a Flix es redueix aquesta tarda als 1.650 m3/s

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CH) ha indicat que el cabal de l'Ebre a Mequinensa continua en descens i que la capacitat del pantà ja s'ha reduït fins al 99% a les quatre de la tarda. Així, la menor aportació dels cabals d'entrada al sistema de l'Ebre al seu tram final ha permès que aquest dilluns a les tres de la tarda s'hagin iniciat les operacions per desembassar 1.650 m3/s a Flix enlloc dels 1.800 m3/s que es registraven fins aleshores. No obstant, Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per l'elevat cabal del riu Ebre, que encara segueix sent superior al normal i es mantenen les inundacions sobretot a terrenys agrícoles i zones properes a nuclis urbans.

 

El cabal entrant a Mequinensa s'ha reduït notablement en les últimes hores, amb aportacions netes a l'embassament de 450 m3/s aproximadament, que han permès que el seu nivell ja hagi baixat del 100% avui a primera hora del matí i s'hagi situat a les quatre de la tarda en el 99%. El dijous passat va assolir el nivell màxim amb un valor del 102,6%.

 

Aquesta menor aportació dels cabals d'entrada al sistema de l'Ebre ha permès que des de les tres d'aquesta tarda s'hagin iniciat les operacions per desembassar 1.650 m3/s a Flix enlloc dels 1800 m3/s que es registraven fins aleshores. La CHE considera que el cabal encara és elevat, però que la tendència serà que "aviat" tot el sistema de Mequinensa, Riba Roja i Flix passi a desembassar 1.650 m3/s.

 

A un quart de cinc d'aquesta tarda, el riu Ebre al seu pas per Ascó registrava un cabal de 1.744 m3/s i 5,17 metres d'alçada i a Tortosa 1.808 m3/s i 5,53 metres d'alçada. El pantà de Mequinensa se situa al 98,96% de la seva capacitat, el de Riba Roja al 98,02% i el de Flix arriba al 91,92% de reserves.

 

En aquests moments ja s'ha nota el descens en el punt d'aforament d'Ascó però no encara aigües avall. Mentre es produeix aquest descens progressiu dels cabals i fins que es normalitzin completament, Protecció Civil manté la recomanació de limitar les activitats en aquestes zones ja que els cabals encara són elevats.

Comentarios
Multimedia Diari