El cabal del riu Ebre es manté sense incidents remarcables

Al llarg d'aquesta setmana, el desembassament dels pantans de Mequinensa, Riba-roja i Flix serà de 1.800 metres cúbics per segon

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El cabal del riu Ebre es manté sense incidents remarcables després del desembassament dels pantans de Mequinensa, Riba-roja i Flix per poder donar cabuda a la gran quantitat d'aigua que ve de fora de Catalunya. Des d'aquest migdia, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre està buidant els tres pantans a un ritme de 1.800 metres cúbics per segon, fet que s'allargarà tota la setmana. Previsiblement, l'aigua inundarà les zones de conreu més properes a la llera del riu i puntualment alguns serveis a l'exterior dels nuclis urbans. En alguns casos, les zones més baixes d'algun municipi riberenc poden veure's afectades. Per tot això, Protecció Civil ha activat aquest matí l'alerta del pla Inuncat.

El contacte amb la CHE, ACA i els Ajuntaments riberencs (Amposta, Ascó, Benifallet, Deltebre, Flix, Garcia, Miravet, Móra d'Ebre, Sant Jaume d'Enveja, Tivenys i Tortosa) és continu. Com a mesures preventives, l'Ajuntament de Flix ha activat el seu pla municipal de Protecció Civil i ha tancat l'accés a un camí rural que dóna al meandre i el club nàutic, Riba-roja ha activat el seu Pla municipal de Protecció Civil; Ascó ha demanat als seus habitants que no es desplacin a la zona de 'es Illes', Deltebre ha fet avisos als habitatges de la part baixa del Delta, incloent embarcadors i restaurants vora el riu; i Móra la Nova ha informat els veïns que evitin els desplaçaments als camps agrícoles vora la llera.

D'altra banda, el Consorci d'Aigües de Tarragona informa que no hi ha cap incidència en el subministrament d'aigua de boca a les poblacions de la zona. El subministrament està garantit durant tres dies encara que hi hagués un tall en la captació d'aigua del riu, fet que no es preveu amb els cabals actuals.

En els últims dies s'han produït algunes afectacions a l'entorn de la llera de l'Ebre, sobretot a les zones habitualment inundables al llarg del seu recorregut. Amb l'augment del cabal previst per avui, es preveu que les properes hores es donin inundacions en camps i zones baixes d'alguns municipis. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat recomana limitar les activitats d'oci i professionals en aquests rius pels cabals de perill que es poden assolir. També cal extremar la precaució prop dels rius i zones inundables i allunyar-s'hi en cas de risc. Cal respectar sempre el tancament de les zones d'accés a les lleres i evitar situacions de perill.

Comentarios
Multimedia Diari