Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El centre de tecnificació esportiva tanca el 2022 amb un increment de les xifres

L’equipament ampostí va acollir durant l’any 2022 uns 920 esportistes de cinc disciplines diferents i provinents d’una vintena de països

| Actualizado a 24 enero 2023 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre de Tecnificació esportiva d’Amposta va tancar el 2022 amb un increment de les xifres respecte als anys anteriors. Aquestes dades evidencien el creixement de l’equipament en els últims set anys i el pes de l’esport en el municipi ebrenc, que és ja referent.

L’any passat el centre esportiu va acollir a 920 esportistes provinents de 23 països que van practicar en les instal·lacions alguna de les cinc disciplines que s’ofereixen, handbol, esgrima, atletisme, rem o natació, o alguna relacionada amb altres activitats puntuals com el futbol o l’hoquei.

Aquestes dades positives també s’evidencien en el creixement econòmic de l’equipament en vuit anys. Segons destaca l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, «no ha parat de créixer. El 2015 hi va haver uns ingressos de 164.000 euros i hem tancat el balanç de 2022 en 257.000 euros, fet que suposa un increment del 57% sense haver pujat quotes».

En aquest sentit, el batlle recorda l’aposta de l’equip de Govern per l’activitat esportiva al municipi, «que ens identifica, sobretot, el centre de tecnificació, que és un referent al sud del país i l’únic que hi ha a Tarragona», fet que fa que la contínua millora de les seves instal·lacions sigui una necessitat.

«Aquest increment ens obliga a continuar millorant i mantenint les instal·lacions. En els últims vuit anys hem canviat pràcticament tots els sostres». Així mateix, també s’ha finalitzat recentment la construcció del nou pavelló de tecnificació i es preveuen noves instal·lacions per a l’atletisme i la construcció d’un nou rocòdrom.

El director del centre, Ignasi Fàbregues, valora molt bé les dades d’enguany i mira amb optimisme el 2023, per a quan ja hi ha previstes diferents activitats i concentracions esportives.

«Estem tancant el calendari per aquest any, que tindrà més activitat que el 2022. Ja tenim moltes concentracions i dates tancades i això ens encoratja a continuar treballant. Ara tenim una concentració internacional d’esgrima amb una participació d’entre 80 i 85 atletes, dels quals el 90% són dones. També hem tingut aquí entrenant a la selecció belga de rem durant dues setmanes i la tornarem a tenir al mes de febrer. A partir del mes d’abril i fins al mes d’agost, tenim pràcticament tot l’espai ple», declara, afegint que «no només fem promoció del turisme esportiu, també oferim una formació dual tant educativa com esportiva. És cert que, al final, més enllà d’un retorn econòmic també tenim un retorn educatiu i al final el que valorem és el que això acaba generant al territori».

Esportistes de renom

La zona esportiva és la seu de concentracions i activitats com el Torneig Internacional de Futbol Base, però també d’esportistes que van a entrenar-se.

«No destaquem la quantitat d’esportistes, sinó la qualitat. Som un centre de referència i fins i tot acollim esportistes i medallistes olímpics, com la remera ampostina Aina Cid o l’Atleta vallenca Marta Galimany», explica Iris Castell, regidora de Promoció i Turisme Esportiu, tot destacant que «esperem poder continuar treballant en aquesta dinàmica i amb les sinergies d’aquells que fan ús de les instal·lacions»

Així mateix, altres entrenadors com el futbolista Josep Gombau o la remera Bienve Front han fet ús de l’espai per entrar els seus equips i s’han dut a terme també campus de diferents esports, com el del jugador d’hoquei ampostí Xavi Costa.

Al centre es realitzen cinc esports tecnificats: handbol, rem, atletisme, natació i esgrima
Comentarios
Multimedia Diari