Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Consorci d’Aigües de Tarragona activa en prealerta el pla d’emergència per sequera

La situació no contempla restriccions als usuaris ni afectacions en l’explotació del minitransvasament de l’Ebre

| Actualizado a 19 septiembre 2022 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha activat el pla d’emergència per sequera i ha creat el comitè corresponent per informar de la situació, com contempla el pla. La situació actual és de prealerta després que les reserves d’aigua del pantà de Mequinensa s’hagin mantingut per sota dels llindars marcats pel pla durant dos mesos i de manera sostinguda.

Amb l’activació del pla, el CAT ha de fer una avaluació i anàlisi «més exhaustiva» dels indicadors hidrològics, desplegar una campanya informativa per a les institucions i comprovar la disponibilitat de «possibles recursos alternatius» en cas que siguin necessaris. El president del Consorci, Joan Alginet, ha demanat fer ús responsable i sostenible de l’aigua als consorciats.

El comitè d’emergència de sequera del CAT està format per personal tècnic del Consorci, els ajuntaments i les indústries consorciades que més consumeixen. També en formen part el cap d’oficina de planificació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i el director i el director de l’àrea d’abastament de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El comitè s’ha reunit telemàticament aquest dilluns per activar el pla en situació de prealerta. La trobada l’ha encapçalat el president del CAT, Joan Alginet, qui ha assegurat que no es preveuen restriccions als usuaris ni altres afectacions en l’explotació i el servei del ministransvasament de l’Ebre. Alginet ha enviat «un missatge de tranquil·litat» pel que fa al subministrament d’aigua, però ha demanat «un esforç» per fer-ne «un ús responsable i sostenible».

Comentarios
Multimedia Diari