El fiscal demana tres anys i mig de presó per tenir 860 plantes de marihuana

L’Ametlla de Mar. Un dels dos acusats havia llogat una gran nau, teòricament com a aparcament de camions. La droga està valorada en 80.000 euros

| Actualizado a 08 septiembre 2021 06:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos homes que tenien 860 plantes de marihuana a l’interior d’una nau que havien llogat a l’Ametlla de Mar s’enfronten a tres anys i mig de presó i a pagar una multa de 162.000 euros acusats d’un delicte contra la salut pública. A més, se’ls imputa un altre de defraudació de fluid elèctric, pel qual el fiscal els demana 5.400 euros de multa més. El cas es veurà en un dels dos Jutjats del Penal que hi ha a Tortosa.

Els dos acusats, que es troben en situació irregular a Espanya, són un ciutadà bosnià i un altre serbi, de 47 i 38 anys, respectivament, ambdós sens antecedents penals. El primer va llogar una nau de grans dimensions a la partida Punta Calda, al terme municipal de l’Ametlla de Mar. Teòricament, havia de ser utilitzada per estacionar camions. Però els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos del Baix Ebre van comprovar que de l’interior es desprenia una forta olor a marihuana. Els policies també van observar molt de trànsit de furgonetes.

El 4 de març de l’any passat, els agents van accedir a la nau. Es van intervenir 11,40 quilos nets de marihuana (cabdells) a l’assecador així com 860 plantes amb un pes net de 34,86 quilos. En una de les sales havia 450 plantes i en l’altra, 410.

En total, 144,5 quilos de pes brut i 46,26 de net, amb un grau de puresa d’entre el 12,2 i el 13,1 per cent. Al mercat il·lícit, la droga hauria arribat a vendre’s per 80.908 euros i estava destinada a la seva venda a tercers.

Els agents van localitzar també 90 làmpades amb bombetes, 25 ventiladors, vuit filtres, dos aparells d’aire condicionat, 88 transformadors elèctrics, deshumidificadors, garrafes de fertilitzant líquid, entre altres efectes per al cultiu.

En dues sales més s’estaven preparant les plantacions destinades al cultiu de la droga.

Alt consum elèctric

El fiscal assegura que per suportar la demanda de subministrament elèctric que requeria el funcionament dels aparells elèctrics que es trobaven a l’interior de la nau, els acusats connectaren fraudulentament un cable des de la nau a una torre de mitjana tensió. D’aquesta manera, l’electricitat no quedava enregistrada al comptador.

L’energia total defraudada puja 494,181 kw/h, i està valorada en 75.730,27 euros, quantitat que hauran d’abonar a l’empresa Endesa.

Els detinguts van passar dos dies després a disposició del Jutjat de Guàrdia de Tortosa. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El fiscal, en el seu escrit d’acusació, demana que els dos processats compleixin a Espanya la meitat de la pena imposada. I se substitueixi la resta per la seva expulsió del país.

Comentarios
Multimedia Diari