Reparen l’esvoranc provocat pels aiguats al passeig de les Cases

Territori iniciarà les obres la setmana que ve i preveu també obres d’arranjament a cinc vies entre Ulldecona i Alcanar

18 octubre 2021 15:39 | Actualizado a 19 octubre 2021 09:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop de dos mesos després dels aiguats, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori preveu iniciar la setmana que ve les obres de reparació del passeig marítim de les Cases d’Alcanar, amb una inversió de  223.620 euros. La zona va quedar molt malmesa per la tromba d’aigua, en especial el punt on el barranc de Sant Jaume desemboca al mar, on es va obrir un gran esvoranc. 

El barranc de Sant Jaume es troba canalitzat amb un calaix de formigó entre el carrer Isaac Peral i el passeig, i les fortes pluges caigudes van superar la capacitat d’evacuació d’aquesta infraestructura de desguàs. L’escorrentia de l’aigua per la part urbanitzada d’aquest i pels carrers annexes va ocasionar aquest gran esvoranc  entre la Plaça del Barranc i el carrer Churruca, d’uns 145 metres quadrats de superfície i tres metres de profunditat aproximadament. La força de l’aigua va arrossegar tot el que va trobar al seu pas en aquest tram de passeig, també nombrosos cotxes que van acabar dins del mar. 
 

Per tal de recuperar l’accessibilitat a la part baixa del nucli i al port de les Cases d’Alcanar, l’empresa Ports de la Generalitat ha redactat un projecte que defineix i avalua les actuacions a realitzar. Es proposa reblir l’esvoranc ocasionat pels aiguats, reposar l’escullera de protecció del calaix, així com l’estructura de formigó, els ferms i els paviments del tram del passeig marítim afectat, juntament amb els diferents serveis urbans existents. Els treballs permetran també la reposició de l’enjardinament, del mobiliari urbà i de la senyalització, de la xarxa de pluvials, de sanejament, l’enllumenat públic, la xarxa abastament aigua potable i la xarxa elèctrica, remarquen des de Territori. Les obres, que començaran la setmana del 25 d’octubre, tindran un termini d’execució previst d’un mes.

Territori també preveu obres de reparació d’emergència a les carreteres TP-3318, TV-3316, TV-3321, T-331 i T-332, als termes d’Ulldecona i Alcanar i que també van quedar malmeses pels aiguats de l’1 de setembre, per un total de 339.012 euros.

Proposen canviar la normativa de les ajudes a zones catastròfiques

ERC presentarà al Senat  una moció on es demana al govern espanyol «adaptar la normativa, els criteris i els tipus d’ajudes a les noves realitats derivades dels fenòmens meteorològics motivats pel canvi climàtic, que s’han fet recurrents en algunes zones; i que no poden anar en detriment de les finances dels ajuntaments, que són els qui han d’afrontar en primera línia». «Cal que l’administració de l’Estat sigui més diligent a l’hora de facilitar les ajudes als municipis que han d’afrontar, de manera recurrent, destrosses per causes naturals», remarcà la secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra i diputada al Congrés, Norma Pujol, ahir des de les Cases d’Alcanar. També reclamen que els ens locals cobrin de manera ràpida, per així poder afrontar les actuacions urgents que no es poden ajornar.

Comentarios
Multimedia Diari