El Grup Balfegó pesca en quatre dies la quota de 1.382 tones de tonyina roja

L'empresa tonyinaire destaca, un any més, l'abundància de peix al calador balear, raó per la qual demana pescar més els pròxims anys

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quatre dies de pesca ha necessitat el Grup Balfegó per capturar la quota de 1.500 tones de tonyina roja assignada a l’empresa. El mal temps durant dos dies de la setmana passada i el fet d’haver de tirar més cops la xarxa per l’existència de moltes agregacions petites de peixos ha impedit apropar-se al rècord assolit l’any passat, quan l’empresa va completar la campanya en només 24 hores.

Tot i així, els responsables del grup tonyinaire amb seu a l’Ametlla de Mar consideren que la campanya ha estat excel·lent, donada la gran abundància de peix que s’ha detectat i el termini fixat per completar la quota, establert en trenta dies.

Els quatre vaixells d’encerclament catalans, Frau Dos, Oncle Gel Segon, Leonardo Brull Segon i Gepus, i les altres cinc embarcacions franceses amb les quals pesquen de manera conjunta, han certificat les seves captures, transferit la pesca a les piscines de transport i iniciat el camí de tornada a port.

En total, en quatre dies els operatius han capturat 1.382,074 tones de tonyina roja, lleugerament inferior a la quota de l’any anterior, que era de 1.440 tones. Les piscines de transport arribaran en un termini d’entre 8 i 15 dies a les granges d’engreix del grup situades davant la costa del municipi ebrenc.

La campanya s’escurça

El director general del grup, Juan Serrano, ha explicat que des que fa tres anys es va retardar el seu inici, «el temps efectiu que duren les campanyes a tota la Mediterrània s’ha reduït dràsticament, el que és positiu per a tots: pescadors, armadors, medi ambient i tonyina roja». El termini, afegeix, encara es podria millorar si el començament de la campanya es retardés 15 dies .

La temperatura més alta de l’aigua del mar, apunta el director general, ajuda a agregar les tonyines, que travessen l’estret de Gibraltar entre el 25 d’abril i el 25 de juny.

El Grup Balfegó assegura que és l’única flota que utilitza càmeres estereoscòpiques per determinar el pes exacte dels exemplars durant el procés de transferència des dels vaixells als remolcadors.

Es tracta d’un mecanisme de control voluntari que complementa les mesures que realitzen els inspectors de la Unió Europea amb les seves càmeres, en traspassar la tonyina a les granges d’aqüicultura.

Comentarios
Multimedia Diari