El Ministeri d'Agricultura autoritza la retirada de 5.000 tones de clementines per fer-ne sucs

La Generalitat havia demanat mesures per donar sortida a 8.000 tones de mandarina, una quantitat que els productors ebrencs ja consideraven insuficient

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ministeri d'Agricultura ha autoritzat aquest dimecres la retirada de 5.000 tones de clementines a tot l'Estat espanyol que seran transformades en sucs i destinades a entitats benèfiques. El període per a la retirada ha estat fixat entre aquest passat 17 i el pròxim 31 de desembre. Així ho ha anunciat el Departament d'Agricultura, que havia demanat la retirada de 8.000 tones de mandarines arran la pèrdua de més del 70% de la collita pendent a les Terres de l'Ebre arran dels últims episodis de vent. El sindicat agrari Unió de Pagesos, que ja considerava insuficient la proposta de la Generalitat, havia manifestat aquest mateix dimecres al matí el seu temor a una rebaixa per part del Ministeri.

 

La retirada autoritzada pel govern espanyol ha estat anunciada un dia després que comenci el període per tramitar-la i s'afegeix a la de 20.000 tones de taronja -que, precisament, no han resultat especialment afectades pel mal temps a les Terres de l?Ebre-. autoritzades també en l'àmbit estatal. Aquest escenari no satisfà les expectatives dels productors, que ja han valorat les pèrdues per sobre dels 15 milions d'euros i han alertat que es poden destruir milers de llocs de treball si no es fan efectives mesures urgents.

 

Segons el Ministeri, la retirada a tot l'Estat no podrà superar les 5.000 tones i, en el cas que es traspassi, s'aplicarà un coeficient reductor a totes aquestes operacions de retirada amb destinació gratuïta mitjançant transformació en suc. Paral·lelament, l'administració ha sol·licitat també al president del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), Ignacio Sánchez, l'autorització per destinació de beneficència de productes en fresc de cítrics a entitats benèfiques de França i Portugal atès que les entitats locals ha tenen aquest producte cobert i, d'aquesta manera, es podria ampliar la quota.

 

Per poder efectuar la retirada, els productors hauran de presentar als serveis territorials del Departament la notificació prèvia abans del migdia del 23 de desembre i, excepcionalment, per correu electrònic abans del 26 de desembre.

Comentarios
Multimedia Diari