El Parlament rebutja legalitzar les 'tientes' d'Alfara de Carles

Rebutjada l'esmena del PSC a la llei d'acompanyament dels pressupostos per modificar la llei de protecció dels animals

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

Les ramaderies de bous braus de les Terres de l’Ebre es queden de moment sense l’esperada regulació administrativa de les tientes o proves de bravura dels animals.

El Parlament de Catalunya va rebutjar ahir l’esmena presentada pel PSC a la llei d’acompanyament dels pressupostos, que preveia una modificació de la llei de protecció dels animals, per tal de poder legalitzar aquesta pràctica, habitual a les ramaderies i que en els darrers anys s’havia convertit en una font d’ingressos important per a la seva supervivència amb l’assistència de turistes.

El grup de CiU havia presentat inicialment aquesta mateixa esmena, però la va retirar a darrer moment i va acabar votant-hi en contra, a excepció de les dues diputades ebrenques. També s’hi va oposar ERC, ICV i la CUP, mentre que PSC, PP i Ciutadans hi van votar a favor.

L’alcalde d’Alfara, Josep Mas, i el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Joaquim Martí, van lamentar el rebuig a la proposta, en especial dels grups de CiU i ERC. Així, van carregar especialment contra el diputat d’ERC ebrenc Lluís Salvadó.

«Lamentem que digués que les Terres de l’Ebre només representem el 2% de Catalunya i que no podien anar en contra de la resta del país», afirma l’Agrupació de Penyes en un comunicat.

«CiU, per no trencar el pacte de govern, ha decidit finalment anar del braç dels seus socis i també ha girat l’esquena al territori, en excepció de les dues diputades que han votat favorablement»; afegeix el comunicat.

Lluís Salvadó va assegurar que la fórmula de l’esmena a la llei de pressupostos no és la millor manera per abordar «la modificació d’una llei tan polèmica i que genera tant debat com la de protecció dels animals».

A més, assenyala que la proposta instava a legalitzar aquesta activitat al conjunt de Catalunya i no només a les Terres de l’Ebre, alhora que recorda que la tienta és una activitat més relacionada amb les corrides que no amb les festes tradicionals amb bous de les Terres de l’Ebre.

L’alcalde d’Alfara de Carles va assegurar sentir-se enganyat, davant el compromís que havien adquirit els partits mesos enrere per trobar una solució a aquesta activitat. «Han pesat més les pressions dels animalistes», lamenta.

Comentarios
Multimedia Diari