El peix de llotja i l’arrossejat, protagonistes de les Jornades Gastronòmiques a l'Ametlla de Mar

Des d’aquest cap de setmana i fins al dia 17, la gastronomia local celebra la seua gran festa

| Actualizado a 10 octubre 2021 15:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des d’aquest cap de setmana i fins al 17 d’octubre, l’Ametlla de Mar celebra les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja i l’Arrossejat. 
Diversos restaurants del municipi oferiran menús gastronòmics, elaborats amb la gran varietat d’espècies que cada dia capturen i descarreguen les barques caleres a la llotja. El peix de proximitat i un dels plats més típics de l’Ametlla de Mar, l’arrossejat, protagonitzaran les últimes jornades gastronòmiques de l’any que celebra el municipi. 

Les Jornades Gastronòmiques estan organitzades pel Patronat de Turisme de l’Ametlla de Mar i des de la regidora expliquen que les jornades, combinades amb l’aixecament de les mesures de la Covid, intenten també contribuir a donar una mica de dinamisme als bars i restaurants.
Serà la desena edició d’aquestes Jornades, durant les quals dotze restaurants oferiran menús d’entre 19 i 45 euros, elaborats amb productes com el pop, la gamba blanca o amb l’element vertebrador, l’arrossejat.

Romesco de peix, crema de peix de La Cala amb raviolí cruixent de llagostins o arrossejat de galeres i calamars són alguns dels plats que es podran degustar durant deu dies als diferents restaurants participants del municipi.

Alguns restaurants optaran per fer els plat de forma més tradicional, mentre que d’altres innovaran per crear noves sensacions en els comensals. Les Jornades del Peix de la Llotja i l’Arrossejat seran les últimes de l’any. 

Ara a finals d’any, l’Àrea Municipal de Turisme es reunirà amb els professionals de la restauració per conèixer el feedback d’enguany i treballar i definir l’agenda gastronòmica de l’any 2021, amb l’esperança de poder tornar a oferir les diades populars que donaven tret de sortida a les diferents jornades.

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar són l’aparador dels productes de la seua llotja i una mostra de les millors receptes dels seus reconeguts restauradors

Comentarios
Multimedia Diari