Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Poble Nou del Delta reformula les restriccions de mobilitat al nucli urbà

Després d’una primera prova pilot, les mesures s’han anat adaptant a les necessitats dels residents i les empreses

| Actualizado a 30 mayo 2022 07:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Poble Nou del Delta mantindrà enguany les restriccions de circulació dintre el nucli urbà per a vehicles aliens a la població.

Aquestes restriccions van començar a aplicar-se l’any passat després que així ho van decidir amb una consulta popular els residents del poble. En aquella votació més d’un 80% dels habitants van elegir acabar amb els problemes de mobilitat derivats de la massificació turística, restringint l’accés de vehicles durant la setmana santa i entre els mesos de juny i setembre.

Amb la temporada estiuenca a punt i després d’haver passat la Setmana Santa i una primera prova durant el passat estiu, es tornaran a aplicar aquestes mesures, però amb diverses modificacions que s’adapten a les necessitats dels veïns i empreses de la zona.

Així, l’aparcament es limitarà exclusivament als estacionaments destinats a tal fi. Anteriorment es permetia aparcar a la ronda del poble, fet que va generar problema als habitants de la zona. Juan Luis Estruel, un veí afectat apunta que «érem partidaris de les restriccions, són molt positives perquè és un poble amb molt turisme i volíem tenir la comoditat d’aparcar a casa. Els de les rondes teníem més problema i així ho vam comentar a l’Ajuntament d’Amposta».

El consistori, havent rebut les queixes i suggeriments ha fet modificacions. «Des del primer dia ja vam dir que estàvem oberts a canvis per millorar i així ha estat. El primer any hi va haver queixes sobretot dels veïns de les rondes, i esta Setmana Santa hem tingut temps per canviar també algunes coses i ha funcionat molt bé», explica Agustí Tirado, regidor de Poble Nou i Nuclis Aïllats, afegint que encara hi ha coses pendents per al 15 de juny quan es reprendran aquestes restriccions per la temporada estiuenca. «En este marge acabarem de polir, però en general tenim una valoració positiva».

La visió hostalera

Entre el gremi d’hostalers hi havia membres preocupats per les restriccions de cara a l’arribada del turisme, però finalment aquest no s’ha vist afectat. «Alguns hostalers teníem por perquè parlem d’un poble petit, però al final es pot caminar d’un lloc a l’altre i s’hi arriba en minuts. La iniciativa ha estat un encert», explica César Ovide, propietari de la casa rural Ca la Pilar. Pel que fa a la mobilitat dels visitants que s’hi allotgen, també s’ha instaurat una mesura. Segons detalla Ovide, se’ls facilita una targeta per entrar al nucli urbà i poder descarregar exclusivament. Després l’aparcament s’ha de fer a la zona indicada.

D’altra banda, hi ha restauradors que, tot i veure amb bon ull les restriccions, creuen que hi hauria d’haver més control. «S’agraeixen les restriccions al Poble Nou com a població, nucli històric d’interès cultural i natural i que la gent pugui passejar, penso que estacionar a 500 metres no és molt. Aquesta Setmana Santa, com l’any passat, molta gent ha aparcat igual. Si es continua fent i no se sanciona, seguirà així», denuncia Joan Capilla, propietari de l’Hotel Restaurant l’Algadir del Delta, afirmant que «no hi ha un control estricte. El que puguin fer un ajuntament i uns tècnics per fomentar millores al poble sempre és benvingut, però si hi ha una estratègia, s’ha de respectar al 100%».

Comentarios
Multimedia Diari