El ‘Projecte ABC’ veu la llum i aposta per la diversitat

És una iniciativa de Busto Brand i APASA que busca fomentar la inclusió i la integració

| Actualizado a 15 diciembre 2021 11:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dibuixos creats per usuaris de l’Associació de Famílies de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament de la Comarca del Montsià (APASA) formaran part d’una col·lecció de roba que vol reivindicar la diversitat i la inclusió. La iniciativa, anomenada «Projecte ABC», vol mostrar que les persones amb discapacitat són creatives i conscienciar de que tenen veu i han de ser escoltades.

La idea d’aquest projecte va sorgir després que el fundador de l’empresa ampostina Busto Brand, Xavi Drago, contactés amb l’entitat amb la intenció d’impulsar un projecte social. Drago, qui explica que Busto es va crear a principis d’aquest any per oferir noves oportunitats per a qualsevol persona amb interès per endinsar-se dins el sector creatiu o tèxtil, afirma que «més que una marca de roba som un projecte social. Mitjançant el projecte ABC vam veure l’oportunitat de poder traslladar un missatge i de fer partícip a tota la comunitat d’APASA».

Segons Manel Pech, director de la Llar Residència l’Àngel i Llar Residència Ullal d’APASA, aquest projecte aportarà tant beneficis socials per a les persones participants com econòmics per a l’entitat, ja que aquesta iniciativa també donarà l’oportunitat de recaptar noves ajudes. «Aquest projecte fa una millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament d’APASA promocionant i fomentant la seva inclusió», ha explicat el director de l’entitat, tot destacant la importància d’aquest projecte per fer conscient a la societat del talent dels usuaris del centre, «volem donar-los veu i que aquest sigui un missatge reivindicatiu en defensa dels drets d’aquestes persones amb discapacitat i que sobretot, com a societat puguem veure les seves capacitats».

Durant la presentació del projecte, que va tenir lloc ahir dimarts, els usuaris d’APASA van ensenyar algunes de les seves creacions i es van mostrar satisfets d’haver pogut participar en aquesta iniciativa, tot explicant que els havia agradat molt participar-hi perquè «va ser molt divertit» i que «APASA és com una família» per a ells. Les samarretes ja es poden adquirir al web bustobrand.com per un import d’entre 20 i 35 € i cada dos setmanes s’aniran afegint noves creacions a la col·lecció.

Per tal de promocionar el projecte, s’ha estrenat un documental per explicar els dos mesos de treball en el projecte i les diferents accions creatives treballades

Art a Apasa

Els membres d’APASA realitzen habitualment activitats artístiques i manuals, entre altres. D’una banda, APASA ofereix un servei de teràpia ocupacional on els membres elaboren detalls per a ceremonies com bodes o comunions, confeccionen elements per a regalar amb roba reciclada o elaboren treballs manuals relacionats amb el calendari festiu com felicitacions de Nadal.

A més, la comunitat d’APASA també ha col·laborat amb altres iniciatives artístiques de la localitat com en la creació de les cortines de Santa Llúcia fetes conjuntament amb Club Social Terres de l’Ebre i la Residència d’Avis d’Amposta i en la pintura del mural per la diversitat feta juntament amb alumnes de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) i els estudiants del batxillerat artístic de l’IES Ramon Berenguer IV. Els membres de l’entitat van pintar part d’aquesta pintura que ja està finalitzada i que es pot veure a l’Avinguda de la Ràpita del mateix municipi.

Comentarios
Multimedia Diari