El projecte Invulnerables ajuda 50 famílies a Tortosa

Tortosa es converteix en referent de funcionament i resultats del programa contra la pobresa infantil

| Actualizado a 06 abril 2018 17:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La Cambra de Comerç de Tortosa va acollir ahir una jornada de presentació i debat sobre el programa Invulnerables, que lluita contra la pobresa infantil. Invulnerables és una iniciativa que treballa perquè tots els infants i les seues famílies tinguen les mateixes oportunitats, indepentment del seu origen. L’objectiu és trencar el cercle de pobresa que es transmet de generació en generació a través d’una eina fonamental: l’educació.

El projecte encapçalat per sor Lucía Caram ajuda a les Terres de l’Ebre a una cinquantena de famílies i ha creat una xarxa d’entitats socials que ofereix acompanyament en diversos àmbits als nens en risc d’exclusió i una xarxa d’empreses que ajuda a la inserció dels seus pares.
El programa Invulnerables contra la pobresa infantil, que va començar fa tres anys amb Tortosa entre les set primeres ciutat per testar-lo, ha aconseguit a la capital ebrenca uns resultats i un funcionament de referència a la resta del país.

«Tortosa és on millor està funcionant el projecte. Podem treballar amb una xarxa d’entitats locals que ajuden a que siga un èxit. Ara també hem creat una xarxa d’empreses amb la Cambra de Comerç», va valorar ahir la promotora del projecte, sor Lucía Caram.

Caram va animar tothom que hi vulga participar a posar-se en contacte amb les entitats socials o directament amb l’Esplai Blanquerna (a la plaça Mossèn Sol) que treballa directament amb els nens i les famílies i pot ajudar a trobar l’encaix de cada voluntari en la iniciativa.
 Més enllà de fer aportacions econòmiques també es pot col·laborar amb l’acompanyament dels nens a les activitats que duen a terme, el suport als professionals o amb l’alfabetització de pares i mares, entre d’altres.

Caram va agrair durant la jornada d’ahir que l’Ajuntament de Tortosa cregués des del principi amb el projecte i va animar a més empreses i ciutadans de les Terres de l’Ebre a involucrar-se i col·laborar per poder fer créixer el programa.

El programa té el suport de  l’Obra Social La Caixa, a través del programa ProInfància i l’Incorpora. Incorpora ja ha donat feina a 90 persones a l’Ebre però aprofitant la jornada d’ahir el programa Invulnerables ha iniciat noves visites a noves empreses que puguen participar en la iniciativa. Caram ha valorat que la col·laboració público-privada és clau.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé,  va remarcar la trajectòria del consistori dins del projecte i va posar en valor la col·laboració público-privada que ajuda a tirar endavant aquest tipus d’iniciatives. 

Amb La Caixa, l’Ajuntament de Tortosa també treballa amb el programa 6/16, on es dona a suport a 116 xiquets i que ha comptat amb 65.000 euros de recursos. «Volem agrair la fundació i sor Lucía Caram pel seu compromís i per donar més oportunitats a aquests xiquets», va agrair l’alcaldessa.

Comentarios
Multimedia Diari