El reactor d'Ascó II s'atura quan s'incrementava la potència després d'haver-lo reconnectat

S'havia connectat a la xarxa elèctrica a dos quarts de deu del matí un cop acabats els treballs de la 22a recàrrega de combustible

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El titular de la central nuclear Ascó (Tarragona) ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) aquest dimarts que el reactor de la unitat II s'ha desconnectat automàticament per l'actuació d'una protecció de l'alternador. El reactor s'havia reconnectat aquest matí després d'una recàrrega de combustible, que ja és la vint-i-dosena. El reactor, però, s'ha aturat quan s'incrementava la potència. Els responsables de la planta asseguren que l'equipament està en condició estable i segura. El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient, s'ha classificat de manera preliminar de nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

El reactor s'havia connectat a la xarxa elèctrica a les 9.39 h, un cop acabats els treballs de la 22a recàrrega de combustible per donar pas a un nou cicle d'operació. Més de mil persones han treballat durant aquest període a la planta per poder escometre les activitats previstes.

Durant la recàrrega s'han dut a terme prop d'11.000 ordres de treball, la majoria de les quals de manteniment preventiu de la instal·lació i inspeccions. Al llarg de la parada, a més de la renovació de 64 dels 157 elements combustibles, destaquen altres treballs orientats cap a l'operació segura i a llarg termini de la central.

En aquest sentit, la neteja química dels generadors de vapor ha estat una de les activitats més rellevants. Aquest treball, destinat a conservar aquests equips en les condicions més òptimes per a l'operació a llarg termini de la planta, s'ha aplicat també en diverses centrals nuclears d'Europa i Estats Units, com també es va realitzar fa uns mesos en la Unitat I de CN Ascó durant la seva 23a recàrrega.

Comentarios
Multimedia Diari