Els animalistes vigilen de prop als correbous a les Terres de l'Ebre

Representants d'AnimaNaturalis graven bous capllaçats i embolats, dues modalitats que demanen prohibir al Parlament

| Actualizado a 25 abril 2022 08:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La campanya de les festes amb bous a les Terres de l'Ebre ha començat, aquest passat cap de setmana, a Aldover (Baix Ebre). Representants de l'entitat animalista AnimaNaturalis han reprès la gravació d'aquestes celebracions, sobretots de bous capllaçats i embolats que són dues de les modalitats que s'insta a prohibir al Parlament.

Ho han fet a través d'una proposició de llei que han presentat la CUP i els Comuns, que també proposa prohibir els bous a la mar. AnimaNaturalis ha tornat a les places ebrenques a gravar imatges, que diuen "són de difícil accés", per mostrar-les a part de la població catalana que desconeix que aquests espectacles estan permesos a Catalunya, pràctiques que qualifiquen "d'aberrants i abusives".

Per a AnimaNaturalis "no hi ha d'haver debat" sobre la continuïtat d'aquestes modalitats de festes amb bous, els capllaçats i embolats o els bous a la mar, i confien que tots els grups del Parlament donin suport a la proposició de llei que s'ha registrat per prohibir-los. "Que deixin de pensar en un grapat de vots per assegurar algunes alcaldies i pensin en el sentit general de tota Catalunya que rebutja per amplíssima majoria aquests espectacles, fins i tot moltíssima gent de les Terres de l'Ebre", ha apuntat la directora de l'entitat, Aïda Gascón.

AnimaNaturalis i CAS International van quantificar el cost d'aquestes festes, a la trentena de municipis on es fan correbous, en 850.000 euros. Amposta, la Ràpita i Alcanar són els municipis que més gasten en bous, segons les entitats animalistes -123.912 euros, 68.658 euros i 62.848 euros, respectivament (2019)-, i el municipi on "surten més cars" és Mont-roig del Camp (Baix Camp), on van gastar 20.396 euros en dos espectacles taurins. Segons dades del 2019, es van fer a l'Ebre 440 activitats taurines en 205 dies de correbous -128 embolats i 54 capllaçats.

Comentarios
Multimedia Diari