Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els bous recuperen el protagonisme a Alcanar

Cada dia de la setmana hi ha espectacles taurins als carrers i places del poble

| Actualizado a 16 mayo 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, tornen les festes dels bous (com es coneix popularment la festivitat amb motiu de Sant Isidre Llaurador) que s’iniciaven divendres passat i es perllongaran durant tota la setmana. Avui és festa local al poble d’Alcanar, ja que el dia del patró de la pagesia era ahir, diumenge.

En un poble eminentment agrícola no hi podia faltar la missa i ofrena en honor al sant, així com la benedicció dels camps, bona part dels quals s’observen al magnífic paisatge de la localitat i la costa del Montsià i el Maestrat que s’albira des del Mirador, indret on es va fer la missa de campanya. Als carrers de la rodalia d’aquesta plaça s’hi realitza la ‘prova’ dels bous cada migdia. La Penya Ensapats i Joves Canareus ofereixen als assistents diverses degustacions gastronòmiques durant l’acte taurí.

A la tarda, l’activitat taurina es trasllada a la plaça de bous, ubicada entre la circumval·lació i el camí de Vinaròs. A la nit, és l’escenari del bou embolat. Al costat de la plaça s’instal·len diverses paradetes. Les colles dels cadafals també es porten el seu menjar (sovint carn torrada) i passen la tarda amb un bon berenar.

Un dels actes tradicionals que es recupera, després d‘un tímid intent abans de la pandèmia, és l’arribada dels bous al poble per la Serreta. Se celebra el dissabte 21 i recrea l’antiga transhumància, sortint des de Sòl de Riu, seguint antigues vies pecuàries, descansant a la pedrera i entrant per la Serreta (estribació de la serra de Montsià situada a tocar del Mirador), entrant al poble pels carrers Sant Ramon, Sant Pere, Camí Ample i la Bassa. Un recorregut que la gent més gran del poble encara recorda de quan els bous es feien al Camí Ample, veritable plaça major del nucli antic fa més de mig segle.

Espectacles en família

Cada tarda s’han programat activitats infantils dins i fora del Centre Cívic, a més de dos sessions de contacontes, que tindran lloc el divendres dia 20 a la plaça de l’Ajuntament.

Anit va poder-se dur a terme l’esperada actuació de Quim Masferrer amb ‘Bona gent’, que ja s’havia ajornat en una altra ocasió, organitzada per l’Agrupació Musical Canareva, entitat que enguany celebra, com cal el seu 40è aniversari, una efemèride que també es va ajornar per la covid l’any 2020.

El sopar popular al carrer també es recupera el dijous dia 19 a l’avinguda Catalunya, al mòdic preu de dos euros. L’endemà a la nit destaca el concert del grup d’Altafulla Porto Bello i el dissabte a la mitjanit es realitzarà l’últim ball de gala.

Comentarios
Multimedia Diari