Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els pressupostos de l’Estat incorporen 2,5 milions per ampliar l’Auditori de Tortosa

El PDeCAT pacta que els comptes incloguin 6.270.000 euros per a diferents inversions addicionals a l’Ebre

| Actualizado a 23 noviembre 2022 23:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El PDeCAT ha pactat que els Pressupostos de l’Estat incloguen 40 milions d’euros d’inversions addicionals per a Catalunya. Per a les Terres de l’Ebre recauen 6.270.000 euros.

L’exalcalde de Tortosa i diputat del PDeCAT, Ferran Bel, ha detallat així la incorporació de 86 esmenes a la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat. «Segurament aquesta és la vegada que hi haurà més aportació d’esmenes en quant a número i quantitat», ha valorat el diputat Ferran Bel al Diari. Bel afirma que hi haurà majoria i que tiraran endavant.

D’entre les partides destaquen els 2,5 milions d’euros per a l’ampliació de l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. «És una obra que des de l’oposició municipal es va voler boicotejar des de principis de mandat. Alguns posaven com a excusa que no l’havia de pagar l’Ajuntament, però que no veien inconvenient si algú ho finançava. D’aquesta manera és un tema resolt. L’ampliació de l’Auditori és molt necessària per a la ciutat, per a l’àmbit cultural i per al teixit associatiu del municipi, i ara es podrà portar a terme», ha declarat l’exalcalde tortosí.

També destaquen els 1.200.000 euros per als nous hangars que necessita el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. A la Ribera d’Ebre es destinaran també 300.000 euros per a la millora del pavelló poliesportiu de Riba-roja d’Ebre. A la Terra Alta hi ha prevista una partida de 500.000 euros per a la construcció d’una nova rotonda als accessos de la N-420 a Gandesa, i de 400.000 per a la millora de les instal·lacions esportives del municipi. Al Baix Ebre també destaquen els 300.000 per a l’Ajuntament de Deltebre per a les obres del Préstamo, i a Tortosa 300.000 euros per a fer accessible tot l’edifici i construir un ascensor a la UNED, 160.000 per a la Fundació Doctor Ferran (per al biobanc de l’Hospital Verge de la Cinta) i 80.000 per al Terres Travel Festival. A l’EMD de Bítem també es destinaran 200.000 euros per al casal de jubilats i 330.000 euros per al centre de simulació de realitat virtual i augmentada del campus ebrenc de la URV.

Comentarios
Multimedia Diari