Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els taurins estudien emprendre accions legals

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre celebra una assemblea general amb 200 participants

18 noviembre 2023 18:03 | Actualizado a 19 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre va celebrar divendres a la nit a l’Aldea una assemblea general amb més de 200 participants.

A més de totes les penyes taurines del territori també van participar un 80% dels ajuntaments que realitzen festes amb bous, amb la presència d’alcaldes i regidors, set ramaderies i nombrosos aficionats a la festa dels bous.

«Normalment no hi ha tanta presència de gent a les assamblees, però donada la situació s’ha despertat molt d’interès», valora al Diari el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurins de les Terres de l’Ebre, Santi Albiol.

Cal recordar que a finals d’octubre el Parlament de Catalunya va aprovar iniciar la tramitació de la llei que pot prohibir els bous embolats i capllaçats. El ple va donar via lliure perquè continue la tramitació parlamentària de la proposició de llei de la CUP i En Comú Podem per modificar l’actual llei que regula els correbous. Ara taurins i animalistes defensaran les seues posicions i els seus arguments al debat durant els tràmits de la modificació.

Tots els punts del dia tractats a l’assemblea general van ser aprovats per unanimitat. «En conjunt vam explicar quina és l’actual situació i quins temps i calendari es plantegen ara al Parlament. També quines accions i camins jurídics estem estudiant emprendre. Vam detallar tot el recorregut que estem valorant a nivell judicial amb els nostres serveis jurídics», exposa Albiol, tot considerant que «el Parlament de Catalunya té competències per regular i modificar, però no per prohibir modalitats que estan regulades per llei».

Ara mateix l’Agrupació no té prevista cap mobilització popular, però tampoc la descarta. Celebraran actes com una jornada tècnica a la fira d’Amposta del desembre.

Comentarios
Multimedia Diari