Els veïns de Flix Net se senten «deixats» per la Generalitat

L’Ajuntament i el CSIC estan efectuant analítiques per controlar l’aire, però la plataforma vol que s’hi implique més l’Administració

| Actualizado a 04 abril 2019 15:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma Flix Net ha denunciat sentir-se «deixada» per la Generalitat. Des del passat gener hi ha instal·lada una draga al pantà de Flix que ha de permetre extraure els 79.300 metres cúbics de fangs contaminats que queden a l’embassament i que l’anterior adjudicatària de l’obra, FCC, va deixar al fons del pantà donant per finalitzades les tasques abans d’hora, unes obres sota la sospita de corrupció. Ara la segona fase de descontaminació del pantà està en fase de proves.

«Però no sabem quan començarà la descontaminació efectiva i a hores d’ara no sabem quines mesures de qualitat d’aire hi haurà, ni si la Generalitat instal·larà estacions fixes de control d’aire o no. Ens sentim deixats per la Generalitat, i en mans de les empreses com la primera vegada», explica el portaveu de Flix Net, Òscar Gonzàlez. I és que en la primera descontaminació del pantà els veïns van denunciar episodis de fortes olors. 

De moment, ara no se n’han percebut, però els veïns reclamen més garanties per detectar els organoclorats, perjudicials per a les persones i el medi ambient. «Les úniques anàlisis que s’estan efectuant són les de l’Ajuntament i el CSIC», declara Gonzàlez. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Flix, Francesc Barbero, coincideix que les darreres setmanes no hi ha hagut cap episodi de fortes olors, i confia que aquesta segona fase, ara que ha canviat el sistema de dragatge, funcione «molt millor» que la primera.

Comentarios
Multimedia Diari