Els veïns d’Ulldecona voten fer millores al teatre en els pressupostos participatius

En el procés han votat un total de  291 persones

| Actualizado a 19 enero 2022 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Dur a terme obres de millora al Teatre Orfeó Montsià. Aquesta és la proposta guanyadora dels pressupostos participatius d’Ulldecona. Segons ha informat l’Ajuntament del municipi del Montsià, en el procés han votat un total de  291 persones empadronades a Ulldecona majors de 16 anys. 

El 34 per cent dels vots, un total de 99, han escollit l’opció d’executar millores al Teatre Orfeó Montsià, obres que s’inclouran als pressupostos d’aquest any amb una partida mínima de 100.000 euros. 

L’Ajuntament està actualment treballant en la redacció d’un projecte de remodelació de l’entrada del teatre i de la part del bar-cafeteria. Amb aquesta finalitat i també per continuar amb l’execució del pla d’usos de l’equipament cultural, des del consistori s’ha demanat diverses subvencions per tal de poder complementar la inversió a fer amb fons municipal.

Per ordre de votació, en segona posició ha quedat l’arranjament de camins del terme municipal amb 79 vots, mentre que en tercera posició ha quedat el projecte de canvi d’enllumenat del camp municipal d’esports, amb 57 vots. El quart lloc ha estat per l’arranjament de carrers, amb 31 vots, i finalment, la proposta de millores a la Biblioteca Popular ha tingut 25 vots.

Coberta de la pista
L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha destacat la implicació de totes les persones que han participat en el procés, «tant les 143 que van proposar opcions d’inversió en la primera fase, com les 291 que han escollit en aquesta segona fase, així com també les diverses entitats que han fomentat el debat i han anat donant la informació per tal de fomentar la participació entre els seus col·laboradors i associats».  

Segons ha informat també Ventura respecte a l’obra guanyadora l’any passat, la coberta de la pista poliesportiva de l’Escola Ramón y Cajal, encara pendent d’executar, «enguany els pressupostos municipals inclouran també una partida suficient per a poder-la fer, atès que el cost previst és de quasi 200.000 euros i amb els 100.000 contemplats en la partida anterior no la vam poder executar». 

Comentarios
Multimedia Diari