Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els xiquets d’Amposta participen en circuits viaris

La iniciativa s’ha impulsat per conscienciar i fomentar sobre el desplaçament alternatiu i menys contaminant, com la bicicleta

| Actualizado a 23 septiembre 2022 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta s’ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb diverses activitats per conscienciar sobre el transport alternatiu a la ciutat. Entre les propostes que s’han oferit a la ciutadania s’hi troben xarrades, gimcanes infantils i caminades saludables.

Entre les primeres activitats destacades hi havia dos circuits infantils que es van organitzar ahir entre els carrers Amèrica i Brasil, a la zona del col·legi Miquel Granell.

D’una banda, es va aprofitar la pista viària que hi ha en el parc que porta el mateix nom que l’escola. Allà, els infants, amb la col·laboració de la Policia Local i Protecció Civil, es van desplaçar pel circuit amb un dels cinc vehicles amb pedals cedits pel Restaurant l’Estany - Casa de Fusta. D’aquesta manera, els participants van poder fer un exercici de conducció seguint els senyals i normes viàries.

D’altra banda, al carrer adjacent, l’associació Club Joves Ciclistes d’Amposta va preparar un petit circuit amb cons i altres elements i diversos obstacles per recórrer en bicicleta.

Des d’aquesta l’associació, el seu president, Xavi Segarra, assenyala que això és una forma de fer que la gent «s’acostumi a anar més en bicicleta, perquè Amposta és un lloc pla i on es possible deplaçar-se molt més amb aquest transport, ja que en qüestió de minuts s’arriba a la destinació. És perfecte, perquè a més de no contaminar fas exercici».

En aquest sentit, el president destaca que «s’estan fent cada vegada més carrils bici, que són súper positius, perquè a més és més segur per als usuaris de la bicicleta».

Per la seva banda, Adam Tomàs, alcalde del municipi, explica que aquestes «Són accions que són puntuals per aquesta setmana, però l’Ajuntament ja és sensible amb el tema i està fent una transformació dins de la ciutat per caminar, inculcar o inclús per afavorir el fet que la gent opti per un altre tipus de mobilitat que no sigui el cotxe»

El pròxim dissabte hi haurà una caminada saludable fins als Ullals de Baltasar. Paral·lelament, el consistori ha tirat endavant altres iniciatives com la bicibus o l’aparcament mòbil de bicicletes, creat per l’INS Montsià.

Comentarios
Multimedia Diari