En marxa a Tortosa una recollida de material per a l’illa de La Palma

La iniciativa ha sorgit d’un grup de voluntaris, organitzats a través de les xarxes socials

| Actualizado a 06 octubre 2021 09:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En marxa una campanya solidària a Tortosa amb els afectats per l’erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma, a les Illes Canàries. Un grup de voluntaris, sorgit a través les xarxes socials, s’ha organitzat per recollir material necessari per a les persones afectades per l’erupció que han perdut les seves llars. 

Especialment, des del Cabildo de La Palma es demanen productes per a bebès (bolquers, tovalloletes), roba d’infants i adolescents, material escolar, mascaretes (FPP2 o higièniques), ulleres de protecció, productes d’higiene femenina, menjar per persones celíaques o pinso i altre menjar per a mascotes. Aquests i d’altres productes es poden portar a les antigues escoles del Grup del Temple (seu de l’associació de veïns) fins al proper diumenge a les 21.00 hores. 

Segons detalla Mònica Gracia, una de les impulsores de la iniciativa, la campanya va sorgir del grup de Facebook «no ets de Tortosa si no has...», que compta amb més de sis mil seguidors. D’allí es va formar un grup de persones que s’han posat a treballar en la recollida de material i que fan guàrdia al local que els han cedit, per rebre tot el que els porta la gent i anar-ho organitzant. 

L’Ajuntament de Tortosa col·labora en la iniciativa, amb el suport logístic per a l’enviament del material. El consistori també ha donat 3.000 mascaretes i un centenar d’ulleres de protecció, segons detalla l’alcaldessa, Meritxell Roigé, qui destaca la campanya com «una mostra més de la solidaritat dels tortosins i tortosines». 

Més poblacions
A banda de les antigues escoles del Grup del Temple, hi ha també d’altres punts de recollida de material, roba i aliments establerts al llarg de les Terres de l’Ebre, com les parròquies de Xerta, Masdenverge o el Grau a Amposta, i l’estanc de la Raval de Cristo (Roquetes). 
Les voluntàries han agraït també el suport de Càritas o Creu Roja, entre d’altres entitats; així com les aportacions d’empreses del territori i associacions com la protectora Arca, que ha donat menjar per a animals. 

Els impulsors de la campanya i l’Ajuntament de Tortosa fan una crida a la ciutadania perquè col·labore i aporte el que estigue a les seues mans, recordant que tenen temps al llarg de tota aquesta setmana per a poder-ho fer.

 «Des de La Palma ens diuen que no ens oblidem d’ells, que la seua emergència va per a llarg», comenta Mònica Gracia, tot afegint que «la gent de les Terres de l’Ebre quan ens ajuntem i ens ho proposem, som molt grans». 

Comentarios
Multimedia Diari