Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

En marxa treballs de consolidació al Castellot de la Roca Roja, a Benifallet

Es corregirà la inclinació de la torre quadrada que defensa l’entrada a l’assentament, de quatre metres d’alçada

| Actualizado a 05 diciembre 2022 20:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un equip d’arqueòlegs especialistes en restauració d’estructures constructives de l’empresa Món Iber-ROCS S. L. treballa fins al 10 de desembre en la consolidació i restauració en el sistema defensiu de l’assentament ibèric del Castellot de la Roca Roja, a Benifallet. Uns treballs que es dues a terme en coordinació amb els investigadors responsables de les excavacions, Maria Carme Belarte, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i Jaume Noguera de la Universitat de Barcelona.

L’actuació, impulsada per l’Ajuntament de Benifallet, compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i consisteix en corregir la inclinació de la torre quadrada que defensa l’entrada a l’assentament. Els treballs són d’una gran complexitat, ja que l’alçada màxima de la torre és de gairebé quatre metres, i fins i tot conserva el forat de les bigues d’un pis superior.

Altres accions van dirigides a millorar la seguretat dels visitants, com la redistribució de les baranes al voltant de l’assentament, o la millora de la circulació pels carrers. En un futur immediat, també es contempla substituir i actualitzar els elements de museïtzació ja existents en el jaciment, desgastats en el transcurs del temps, segons ha informat l’Ajuntament de Benifallet.

L’objectiu final del consistori és convertir el Castellot de la Roca Roja, recentment declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), en un patrimoni arqueològic ben conservat, segur, i fàcilment accessible i comprensible per als visitants.

Aquesta actuació s’afegeix a la senyalització de l’espai que es va fer aquest any passat i a l’elaboració d’un díptic informatiu sobre el poblat.

El Castellot de la Roca Roja és un dels poblats ibèrics millor conservats de Catalunya. L’assentament ibèric està situat sobre un turó rocallós a la riba esquerra de l’Ebre, aproximadament a 40 metres d’altitud sobre el nivell del riu i a uns 50 metres sobre el nivell del mar. La cronologia d’ocupació del Castellot es contempla entre el segle VI i III aC.El conjunt destaca pel seu bon estat de conservació i se suma als actius patrimonials i naturals del municipi de Benifallet, amb els recorreguts pel riu Ebre en llagut o les visites a les Coves Meravelles.

Comentarios
Multimedia Diari