En marxa la millora de 190 km de camins al Parc Natural dels Ports

La delegació del Govern a les Terres de l’Ebre presentarà a la tardor un pla d’actuació per aquest mandat

28 julio 2021 09:10 | Actualizado a 28 julio 2021 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Estan en marxa al Parc Natural dels Ports les obres d’ampliació i millora de prop de 190 quilòmetres de camins forestals, amb l’objectiu de facilitar el pas i les tasques dels vehicles d’emergències en cas d’incendis i altres incidències al medi natural. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat destina uns 400.000 euros als treballs, que s’allargaran els propers sis mesos. En concret, s’actuarà en 189’04 quilòmetres de deu zones del parc natural, que engloben un total de 51 camins forestals dels termes municipals de La Sénia, Roquetes, Mas de Barberans, Alfara de Carles, Tortosa, Arnes, Horta de Sant Joan i Prat de Comte.

Pel que fa al Departament de Territori, el proper 13 de setembre preveu iniciar les obres de construcció de la rotonda de la carretera C-12 a Ascó; una obra llargament esperada que finança també l’Ajuntament del municipi riberenc.

Es tracta de dos dels primers projectes que arrenquen en el nou mandat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, amb un govern territorial que va celebrar ahir la seva primera reunió amb els nous directors i també els encara pendents de nomenar. Entre els últims que s’han incorporat hi ha Mar Lleixà, que passa de Salut a Igualtat i Feminismes, i el seu relleu al capdavant de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Joan Nin.

El Delta, una prioritat

La propera tardor es presentarà un Pla territorial de Govern, amb els reptes i projectes prioritaris per a les Terres de l’Ebre fins a 2025. Segons detallà el delegat del Govern, Albert Salvadó, un punt clau serà el «lideratge» per afrontar la problemàtica del canvi climàtic al delta de l’Ebre. També s’abordarà la transició energètica; la reindustrialització del nord de la Ribera d’Ebre davant el tancament de les centrals nuclears; i la reforma del decret d’energies renovables; «que ha d’evitar repetir models com la concentració de projectes eòlics que ha patit la Terra Alta».

Salvadó també va destacar l’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, «que manté el cronograma previst» i ara està pendent de concretar el trasllat del dipòsit municipal d’aigua; o la retirada del monument franquista del riu Ebre.

Pandèmia

Amb tot, el principal repte és primer la superació de la pandèmia i després, de la crisi social i econòmica associada, encarant nous reptes i oportunitats.

Segons detallà Salvadó, el territori està afectat de ple per la cinquena onada de la Covid-19, amb 36 persones contagiades ingressades als centres hospitalaris a data d’ahir, 24 a l’Hospital Verge de la Cinta, de les quals 8 a l’UCI, i 12 persones més a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

Unitat d’acció

«Al Govern ens conjurem per la unitat d’acció i l’ambició d’assumir els reptes per al futur de les Terres de l’Ebre. Fugim de la visió estanca dels departaments per treballar tothom a una, posant-nos sostres ambiciosos, amb projectes transformadors que es puguen convertir en palanca de futur», afirmà el delegat.

En aquest sentit, considera que les Terres de l’Ebre estan ben posicionades per acollir «noves activitats econòmiques, captar inversions i aconseguir el desenvolupament econòmic i la millora del benestar de la gent». «Però no hem d’esperar que ens ho facin de fora, cal arromangar-nos i entre tots, administració, empresariat i societat civil, fer-ho realitat», insistí.

Comentarios
Multimedia Diari