En marxa l’expropiació dels terrenys per al nou CAP de Flix

L’Ajuntament va iniciar els contactes amb la parròquia i amb el Bisbat de Tortosa, titular de l’espai, que no van accedir a la compra

| Actualizado a 05 enero 2022 06:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de Flix ha comunicat que s’ha aprovat l’expedient d’expropiació dels terrenys per al futur Centre d’Atenció Primària de la població. Al llarg de l’any passat, s’ha estat avaluant de la mà de la conselleria de Salut la situació de l’actual CAP de Flix a nivell arquitectònic, assistencial i d’equipament, ja que s’ha quedat vell, petit, amb problemes estructurals i amb problemes de filtracions. Es va estimar que era preferible la construcció d’un de nou que no la reforma integral de l’edifici ja existent.

A partir d’aquest moment, es va emplaçar a l’Ajuntament de Flix a proposar uns terrenys alternatius per ubicar el nou CAP. Dels pocs terrenys disponibles propietat de l’Ajuntament de Flix, els únics que compleixen la normativa urbanística són els terrenys que ocupen actualment la casa del metge i la casa del secretari situats a la plaça 8 de Març. No obstant això, es tracta de dos parcel·les que es queden petites. Així doncs, des del consistori es va proposar al Departament de Salut afegir a aquestes parcel·les el gran espai lliure que tenen al costat, conegut com l’Hort del Capellà, i que també té la mateixa classificació urbanística d’equipaments i, per tant, no pot tenir activitat privada. Des del govern municipal es considera que es una molt bona opció per edificar el CAP de Flix, donat que es tracta d’un punt cèntric i que ajudarà a revitalitzar l’entorn.

L’Ajuntament de Flix va iniciar els contactes amb la parròquia i amb el bisbat, titular dels terrenys, per accedir a la compra dels mateixos. El batlle de Flix afirmava que «malgrat la total predisposició de l’Ajuntament per parlar de preus, compensacions o el què calgués, la negociació no va arribar ni a tenir lloc davant la total i absoluta negativa del bisbat de vendre els terrenys». 

Amb tot, el consistori ha decidit utilitzar altres mecanismes per donar sortida a equipaments d’interès general i de bé comú i el darrer ple va aprovar per unanimitat l’expedient d’expropiació forçosa de les parcel·les necessàries per transferir al Departament de Salut. 

Comentarios
Multimedia Diari