En marxa obres de millora a l’àrea quirúrgica de l’Hospital de Móra d'Ebre

La inversió prevista és de més d’un milió d’euros entre obra i equipament

| Actualizado a 14 enero 2022 17:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja està en marxa a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre la primera fase del projecte d’ampliació, millora i renovació tecnològica de l’àrea quirúrgica del centre. Aquest projecte s’emmarca dins el pla d’inversions del Servei Català de la Salut (CatSalut) previst en aquest centre hospitalari, que des del passat 1 de juny va passar a ser gestionat per l’empresa de dret públic Salut Terres de l’Ebre.

Aquesta primera fase inclou diverses actuacions, entre les quals la creació d’una nova àrea d’adaptació al medi per a Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), una funció que actualment es du a terme a l’àrea d’hospitalització. «El projecte contempla agrupar-la i reubicar-la per tal de situar-la a la mateixa àrea quirúrgica de la Unitat de CMA amb connexió amb l’hospital general i unes millors condicions funcionals i major dotació assistencial», expliquen des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a l’àrea de gabinets d’endoscòpia i cirurgia menor, s’habilitarà una nova sala per a tècniques endoscòpiques i altres procediments per a intervencions quirúrgiques de cirurgia menor ambulatòria, així com per a les exploracions endoscòpiques ambulatòries de l’aparell digestiu, ginecològiques o urològiques, i procediments anestèsics de la clínica del dolor. Aquestes dues àrees estaran comunicades i compartiran espais no assistencials.

Les obres inclouen també l’adequació d’una nova sala d’actes per al centre. I és que la reestructuració dels serveis esmentats permetrà a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre disposar de l’espai necessari per adequar-hi aquest equipament.

Sense afectacions a l’activitat

La inversió de Salut en aquesta primera fase d’actuacions és de més d’un milió d’euros i no es preveu cap afectació en l’activitat hospitalària.

La següent fase, prevista per aquest mateix any 2022, comportarà una modernització dels quiròfans i de l’àrea quirúrgica en general, una humanització dels espais destinats al procés de part, així com una ampliació de la Unitat de Recuperació Post-
anestèsica.

Joan Nin, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha destacat el fet que «es continua avançant per complir i fer realitat els compromisos adquirits per modernitzar i actualitzar l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre», alhora que ha afegit que aquesta ampliació «servirà per poder oferir una millor qualitat assistencial a la ciutadania i que els professionals disposin dels equipaments i espais necessaris per poder treballar en condicions òptimes».

Comentarios
Multimedia Diari