Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

En marxa obres de millora al tanatori de Jesús

A càrrec de l’empresa adjudicatària de la concessió, Remsa

| Actualizado a 07 febrero 2023 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha adjudicat la concessió demanial del tanatori municipal de Jesús, fet que farà possible mantenir el servei al poble. L’adjudicatari ha estat l’empresa Remsa, que d’aquesta manera oferirà el servei durant els pròxims 25 anys.

L’adjudicació del servei porta associades unes obres de reforma integral de les instal·lacions. Actualment, els treballs ja estan enfilant la recta final, amb vista a reobrir l’equipament durant la segona meitat de març. D’aquesta manera, el tanatori de Jesús estrenarà noves sales de vetlla i disposarà d’instal·lacions renovades per tal de fer més confortable l’estada a les famílies. La inversió per a la reforma ascendeix a 325.000 euros, a càrrec de l’empresa adjudicatària.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i l’alcalde-president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, Víctor Ferrando, han visitat l’estat de les obres, acompanyats pel director general de Remsa, Fernando Muiño. Meritxell Roigé ha remarcat l’aposta que fa l’Ajuntament de Tortosa per a poder mantindre el servei de tanatori al poble de Jesús, com un equipament més dins del recinte assistencial de l’Hospital de la Santa Creu. «El fet de disposar de tanatori a Jesús fa que les famílies puguen vetllar els difunts sense haver de desplaçar-se fora. Esta actuació s’afegeix a la que també estem duent a terme just al costat, amb les obres de reforma del servei de patologia de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, que d’esta manera permet mantindre a Tortosa el servei d’autòpsies i evita que s’hagen de practicar fora del territori», ha remarcat.

També l’alcalde-president de l’EMD de Jesús subratlla que poder disposar al poble d’un servei de tanatori afavoreix molt el comiat dels familiars: «el costum fa que les famílies passen moltes hores de vetlla, i haver de desplaçar-se a algun dels altres dos tanatoris que hi ha a Tortosa representa dificultats per a una part del veïnat, afirma Víctor Ferrando.

Per a complementar el servei de tanatori municipal, l’EMD de Jesús també ofereix serveis de grups de dol, amb assistència psicològica i suport a les famílies.

Comentarios
Multimedia Diari