Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Endesa farà un desembassament controlat del riu Ebre a Flix

L’actuació, que serà demà de les 9 a les 12, és amb finalitats ambientals

| Actualizado a 08 agosto 2022 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa, a través de la seva divisió de renovables Enel Green Power Espanya (EGPE), realitzarà demà dimarts un desembassament puntual de 130 m3/s a la central hidràulica de Flix amb l’objectiu de renovar l’aigua del meandre del riu Ebre al seu pas per aquesta població de la comarca de la Ribera d’Ebre. Aquesta actuació té la finalitat de preservar l’ecosistema que de manera natural hi ha al riu.

El desembassament implica que de 9 del matí a 12 del migdia la central hidroelèctrica de Flix subministrarà un cabal de 130 m3/s a través de les seves comportes, enlloc de fer-ho, com és l’habitual, a través de les seves turbines. Això significa que, entre 10 del matí i la 1 del migdia, la central estarà parada.

Aquesta intervenció permet que es renovi l’aigua del riu i així, els macròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final, s’arrossegaran, garantint el manteniment mediambiental del meandre.

Aquesta operació puntual és complementària amb les altres dues crescudes extraordinàries que es fan durant l’any i és en l’actualitat necessària per controlar la proliferació d’aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el Baix Ebre.

L’iniciativa forma part de les actuacions que la Companyia desenvolupa per tal de garantir que el riu es mantingui en les condicions ambientals que li són òptimes. Les altres dues crescudes extraordinàries compten amb la posada en marxa de les centrals de Mequinensa i de Riba-roja i es realitzen durant la primavera i la tardor.

Endesa gestiona actualment, a través d’EGPE, més de 8.390 MW de capacitat renovable instal·lada a Espanya, que inclouen: 4.746 MW d’energia hidràulica, 2.546 MW d’energia eòlica i 1.098 MW d’energia solar.

Comentarios
Multimedia Diari