Engeguen una campanya per finançar la recerca contra el càncer de mama

El grup Recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital Verge de la Cinta, crea el projecte ‘Emma’

| Actualizado a 01 febrero 2020 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Emma» és la unió de les paraules «Ebre» i mama». Emma són 1 de cada 9 dones, que podran patir un càncer de mama al llarg de la seua vida. Emma és la lluita contra aquesta malaltia. I Emma és també un crit a l’esperança i a la solidaritat, un programa de recerca per trobar-ne la seua cura.

Protagonitzat per un vistós flamenc del Delta de l’Ebre, ahir al matí a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa es va presentar el projecte «Emma», iniciativa de la Fundació Dr Ferran d’investigació biomèdica i que compta amb el suport de la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre. Aquest projecte, creat pel grup de Recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, vol donar un important impuls a la investigació del càncer de mama.

Com han explicat els professionals vinculats al projecte, des de fa uns anys se sap que el sistema immune és un agent en el desenvolupament del càncer. Una de les regions més importants per a la resposta immune i dels primers llocs on el càncer de mama es dissemina i acaba fent metàstasis és als ganglis limfàtics de l’aixella. El grup de recerca amb seu a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha trobat indicis que la resposta immune que hi ha en els ganglis limfàtics de l’aixella que no tenen metàstasis pot també tenir implicació en l’evolució de les pacients amb càncer de mama. Amb aquest nou projecte l’equip de recerca pretén confirmar aquests primers resultats i estudiar amb més profunditat el tipus de resposta immune present en aquests ganglis no afectats pel càncer de mama.

Per al desenvolupament de la recerca, el grup d’investigació demana la col·laboració de la ciutadania, ja sigui mitjançant aportacions econòmiques al web www.projecteemma.org, fent el màxim de difusió de la campanya #Projecteemma, participant en les activitats que es faran al llarg de l’any o organitzant activitats solidàries amb Emma. Ja corre per les xarxes un video del projecte amb la col·laboració d’artistes, escriptors i esportistes.

També la Lliga Contra el Càncer de les Terres de l’Ebre donarà 30.000 euros al projecte, i el grup vol recaptar fins a 150.000 euros durant aquest any (el projecte en durarà tres).

Carlos Tobar, gerent territorial de l’ICS Terres de l’Ebre, va cridar ahir «a la solidaritat dels ebrencs», per tirar endavant el finançament del projecte. Ramon Bosch, president de la Fundació Dr. Ferran i Carlos López, coordinador de recerca territorial, van explicar que es tracta també «de donar força a la recerca des del territori». Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, va afirmar així mateix que «la recerca és vital per retenir i captar talent al territori».

Comentarios
Multimedia Diari