ERC i PSC pacten el govern del Consell Comarcal del Montsià

La republicana Carme Navarro serà la presidenta els dos primers anys i el socialista Francesc Miró els dos darrers

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

ERC i PSC han fet públic el primer pacte de govern en un consell comarcal de les Terres de l'Ebre. Republicans i socialistes revalidaran un acord que ja van fer les dos formacions durant vuit anys des del 2003 al 2011. Com han explicat, l'acord es basa en tres eixos fonamentals: potenciar els serveis als municipis, polítiques de progrés al servei dels ciutadans, i l'aposta pel consell d'alcaldes. Les dos formacions s'han repartit la presidència de l'ens comarcal, com ja van fer en els anteriors pactes, i la republicana Carme Navarro l'ocuparà els dos primers anys i el socialista Francesc Miró els dos últims. Un dels primers temes que abordaran serà la situació econòmica de l'ens.

Un pacte basant en prioritzar les polítiques mediambientals i d'atenció a les persones. Així ho han assegurat Carme Navarro i Francesc Miró que compartiran la presidència del Consell Comarcal del Montsià durant el pròxim mandat. Signen un pacte amb "la bona experiència passada" de vuit anys de govern junts al Montsià, del 2003 al 2011, i amb l'objectiu de potenciar un consell d'alcaldes que durant el passat mandat, segons han lamentat, "ha tingut poca rellevància".

Sobre la situació econòmica del Consell, el socialista Joan Castor Gonell ha reconegut que és complicada i que l'analitzaran en detall i n'informaran als alcaldes i a la ciutadania. El nou govern ha assegurat que la prioritat serà "reconduir-la" i han denunciat el que consideren "una mala gestió sobretot en l'àrea de personal". Gonell ha reconegut que el Consell té un deute "important", que no ha quantificat, amb la Seguretat Social, i que s'haurà d'abordar d'immediat.

Es dóna la circumstància que la canareva Carme Navarro es convertirà en la primera dona al capdavant del Consell Comarcal del Montsià.

Comentarios
Multimedia Diari