Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Esquerra i Alternativa Senienca arriben a un acord per governar a La Sénia

Les eleccions del passat 28 de maig van atorgar una ajustada victòria a Almuni, que ha necessitat un pacte per garantir la governabilitat

10 junio 2023 19:13 | Actualizado a 10 junio 2023 22:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endavant la Sénia - ERC - AM i Alternativa Senienca (AS) han arribat a un acord després de mantenir converses i negociacions que els permetran formar un «pacte de governabilitat i de progrés per al municipi». Així, Victòria Almuni es converteix en alcaldessa de la Sénia per a aquesta legislatura 2023-2027, metre que J. Arturo Martinez d’AS pren el rol de primer tinent d’alcalde.

Les eleccions del passat 28 de maig, van donar la victòria a Almuni per només 3,2 punts de deferència. Els d’Esquerra van empatar en regidors amb FS-Movem que també en va aconseguir cinc.

Aquests mateixos comicis, on la participació a la Sénia va ser superior a la mitjana de Catalunya, van concedir 2 regidors a Alternativa. Això ha permès arribar a un pacte per assolir la governabilitat amb l’objectiu de garantir una gestió municipal estable i orientada al benestar dels ciutadans.

Segons ha declarat Esquerra en un comunicat, aquest pacte s’ha gestat buscant establir una coalició de govern sòlida i eficient pensant sobretot en un missatge de canvi. Afegeixen també que aquest acord «reflecteix uns compromisos compartits i una visió comuna de la Sénia de l’avui i del demà».

Amb el pacte, el nou govern es proposa treballar pel territori, col·laborant amb altres forces polítiques i promovent la transparència, i la participació ciutadana.

Comentarios
Multimedia Diari