Flix i Riba-roja denuncien la pèssima cobertura de dades de telefonia mòbil

El servei de veu i dades en algunes zones del nucli antic de Flix és deficient i a la meitat del terme de Riba-roja, inexistent

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nord de la Ribera d’Ebre, una zona amb la presència de dos plans d’emergència –un de nuclear i un de químic–, continua amb una cobertura pèssima de telefonia mòbil.

Ascó, Flix i Riba-roja d’Ebre són els municipis més afectats i només a Ascó hi ha prevista una solució a curt termini, la instal·lació d’una nova antena de Movistar amb tecnologia 4G. L’empresa disposa de la llicència d’obres fa un mes però els treballs encara no han començat, va confirmar ahir el consistori.

En els dos termes restants, l’endèmica deficiència no té solució a curt termini. Després d’enviar escrits a la direcció general de Telecomunicacions i a Protecció, l’alcalde de Flix, Marc Mur, s’ha reunit aquesta setmana amb la Subdelegació del Govern per traslladar la queixa.

«La nostra situació no és acceptable. Tenim dos plans d’emergència al municipi i moltes zones fosques de coberta tant fora del terme com dins el mateix nucli urbà», denuncia el tinent d’alcalde, Francesc Barbero. «Hem acudit a les administracions perquè no veiem un horitzó temporal definit en el qual això estigui resol».

La manca de coberta s’arrossega fa anys i cap de les tres companyies garanteix un servei correcte. La cobertura de dades és molt deficitària a tot el poble –a fora el nucli urbà hi ha empadronades 194 persones– i als carrers del nucli antic fins i tot ho és la de veu.

Davant la solució anunciada a Ascó, a Flix demanen la implicació de les administracions. «No som tècnics i no podem dir quines són les solucions, potser col·locar noves antenes, augmentar la potència de les actuals, canviar ubicacions... part del problema és que no hi ha un diagnòstic clar», abunda Barbero.

Més enllà de la reunió, el govern local estudia accions «més contundents» per donar més visibilitat a la seva protesta. Mur ha obert la porta en una entrevista a la ràdio local a mesures com la retirada de les antenes de telefonia instal·lades al terme.

«Si no hi ha cobertura a Flix m’importa molt poc que la retirada de les antenes afecti altres zones, per exemple la central nuclear d’Ascó», ha afirmat.

Indignació a Riba-roja

A Riba-roja d’Ebre, la situació és semblant. Només Movistar, que en un inici no era majoritària al terme, ofereix una cobertura 3G al nucli urbà. A la zona turística del pantà, el servei de telefonia mòbil és pèssim o inexistent.

El propietari del càmping situat a la zona fins i tot va oferir terrenys i connexió elèctrica per a instal·lar una antena. «Vaig enviar fa sis mesos tota la informació a dues companyies. No hem obtingut resposta. No hi ha interès», denúncia l’alcalde, Riba-roja, Antonio Suárez.

A tot plegat s’hi afegeix la petició que haurien fet dos companyies perquè el consistori els hi rebaixi els impostos que paguen, uns 3.000 euros/any, a la meitat. «I em van advertir que si no m’atenia a la rebaixa d’impostos, agafarien l’antena i marxarien. Són uns pocavergonyes!», clama Suárez.

Comentarios
Multimedia Diari