Florette arrenca la producció de bosses d’amanida al Baix Ebre amb 75 treballadors

La planta del polígon Catalunya s’ha posat en marxa aquest estiu, època de major demanda d’aquests productes

10 agosto 2021 05:40 | Actualizado a 10 agosto 2021 05:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La planta Florette Terres de l’Ebre, de producció de bosses d’amanida i instal·lada al polígon Catalunya Sud entre Tortosa i l’Aldea, ja treballa a ple rendiment aquest estiu. Després de deu mesos d’obres, la planta va començar a treballar a mitjans del mes de juny amb una plantilla inicial de 75 empleats, per respondre a l’època de major demanda d’amanides. L’empresa preveu produir aquest segon semestre del 2021 uns 8 milions de bosses d’amanida, mentre que la producció anual se situarà en 16 milions a patir del 2022.

Segons detalla al Diari Àlex Astruc, director del centre de producció ebrenc, «en aquesta primera fase d’implantació la producció se centra en amanides de primers brots, enciams i verdures, amb la idea d’anar introduint nous productes en un futur, com l’elaboració d’amanides completes i amb fruita».

En aquest sentit, l’elecció del què és el setè centre de producció de la companyia a Espanya no és casual. Des de Florette consideren que les Terres de l’Ebre i en especial el Delta és una zona idònia per al conreu dels productes d’horta. Així, ja estan treballant «per a disposar de camps propis propers a la planta» i esperen poder comptar amb aquesta producció local «en un futur pròxim».

Les amanides que surten del centre de producció de Tortosa es destinen principalment al mercat català.

Florette ha fet una inversió de 13 milions d’euros al seu centre de les Terres de l’Ebre en una primera fase, ja que en el futur es preveuen més inversions en noves línies de producció. D’aquesta manera, també es planteja anar incrementant de forma progressiva la plantilla, fins als 200 llocs de treball directes.

La planta està situada en uns terrenys amb una superfície de 64.000 metres quadrats, en previsió de futures ampliacions. «El seu funcionament es basa en el concepte d’indústria 4.0, que garanteix una millor adaptació a les demandes», afirma Astruc. «Implementem un Manufacturing Execution System per a la gestió de dades global de la fàbrica i amb suport digital per a la formació dels nostres equips», afegeix.

Renovables

Des de Florette insisteixen que, donat l’enclavament de la planta a tocar d’un espai protegit com el delta de l’Ebre, la sostenibilitat és també un eix clau. Així, la planta està «enfocada a assegurar una major eficiència dels recursos». En concret, es treballa amb energies renovables, un model de recuperació d’aigua, eficiència energètica basada en l’autoconsum o il·luminació autoregulada en funció de la llum solar, entre altres mesures.

Comentarios
Multimedia Diari