Gandesa presenta candidatura per celebrar el Concurs Mundial de Garnatxes el 2016

Una delegació dels organitzadors del certamen ha visitat la comarca per conèixer l'indret de primera mà

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

La Terra Alta, i en concret Gandesa, ha sol·licitat oficialment poder acollir el Concurs Mundial de Garnatxes del 2016. Per això, una delegació dels responsables del certamen va visitar la comarca aquesta setmana per valorar la possibilitat d'organitzar l'esdeveniment al territori. Responsables del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta i diverses autoritats del Consell Comarcal els van mostrar diferents emplaçaments que podrien albergar tant el sopar de la Nit de les Garnatxes com el tast professional del concurs. Aquest certamen està obert a totes les categories de vins elaborats amb la varietat garnatxa -blanca, roja o negra- i un jurat professional tria els millors de tot el món.

 

La propera edició del concurs, la tercera, tindrà lloc el 9 de febrer del 2015 a Perpinyà, a França, però la següent podria celebrar-se a Catalunya. I és que la Terra Alta ha presentat candidatura per poder acollir aquest certamen de reconegut prestigi en el sector. Jordi Rius, secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta, ha explicat a l'ACN que després de la visita de la delegació de l'organització "les sensacions són molt bones", tot i que són conscients que hi ha altres zones de producció d'aquesta varietat que també ho han sol·licitat.

 

El passat dimecres, els responsables de l'organització del concurs van poder veure de primera mà possibles emplaçaments per realitzar els tastos i també per celebrar actes entorn la varietat de raïm mediterrània per excel·lència. Rius, en aquest sentit, ha manifestat que entre els espais visitats destaca el Celler Cooperatiu de Gandesa, un edifici modernista del 1919 dissenyat per Cèsar Martinell -deixeble de Puig i Cadafalch i de Gaudí-, on es podria realitzar tant el sopar de la Nit de les Garnatxes com el tast professional del concurs. "Vindrien 80 professionals d'arreu del món per tastar els prop de 400 vins de garnatxes que es porten a concursar", ha exposat el secretari, "i es necessita un espai adequat, pràctic i útil, no només pels tastadors sinó també pels cambrers".

 

Els cellers inscrits a la DO Terra Alta també van tenir l'oportunitat de conèixer les característiques i el funcionament d'aquest esdeveniment, tot i que alguns el coneixen prou bé, i és que vins de la comarca ja han estat premiats en edicions anteriors. De fet, tal com ha recordat Rius, "l'any passat, dels 44 vins espanyols guardonats, n'hi havia deu que eren catalans, i d'aquests, cinc eren de la Terra Alta". Un fet que "et fa pensar que realment la garnatxa a la Terra Alta ofereix tota la seva essència i virtuts", ha celebrat satisfet.

Comentarios
Multimedia Diari