Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre: «Les entitats són bàsiques per a la festa major»

L’alcaldessa vinebrana repassa els principals actes previstos en un programa festiu que aposta per música, jocs, aigua i esports

| Actualizado a 23 agosto 2021 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El municipi riberenc de Vinebre celebra la Festa Major del 25 al 29 d’agost. Tot i les restriccions l’Ajuntament treballa de valent per fer possible la festa i ha organitzat una varietat d’activitats pensant en tots els públics.

Com afecten les restriccions per la covid a la Festa?
Ha canviat totalment el sentit de Festa. Festa és sinònim de llibertat, de bullici, de riure, de beure, de fer gresca, d’abraçar-nos, de brindar, de celebrar, de ballar, de cantar, de fer xerinola, de gent, de vetllar, de ressaca...
Tot això està restringit i la programació que hem hagut de fer és més semblant a una programació cultural. 
Per a l’Ajuntament és molt més complicat organitzar els actes, hem de pensar-los molt bé, hem de tenir clar com dur-los a terme i hem de garantir la seguretat i, per descomptat, hem d’intentar que la gent s’ho passi bé.
Hem apostat per música, jocs, aigua i esports. La música afecta de manera directa el nostre estat d’ànim, és un analgèsic natural, augmenta l’optimisme, redueix l’ansietat. Aprofitem, doncs, aquesta oportunitat que se’ns brinda i gaudim-la perquè tots necessitem aquesta aportació. 

Quines novetats hi ha?
Hi ha més jocs en família, més atraccions a l’aigua i tota la tradició esportiva. Hem tingut en compte que família i amics més directes puguin gaudir junts respectant que totes les activitats han de comptar amb el corresponent monitoratge i són en grups d’un màxim de deu persones.
Com a novetat tenim el geocaching, el tir amb arc i també, per segona vegada en festes, el Water ball i l’Escape room.

Actes més destacats?
Nosaltres hem posat estima i il·lusió en tots els actes programats perquè sabem que van dirigits a públics diferents i que tothom pugui destacar el que més li agrada i se’l pugui fer seu.

És molt important la col·laboració de les entitats, no?
Les entitats són el baròmetre d’una societat. Les nostres són unes entitats molt actives que ara, també per la Covid, no passen pel millor moment d’ànim donat que molts dels actes que organitzaven eren precisament molt festius. Totes segueixen col·laborant i organitzant els actes adaptats a la normativa que tenim, l’Ajuntament ho valora molt positivament. Per tant, sí que és molt important la seua col·laboració.

Què representa per a Vinebre acollir el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre?
Per a Vinebre és un orgull que el Premi nasqués aquí fa 39 anys i que s’hagi pogut mantenir i fer créixer. No farem el sopar, serà un acte cultural a l’aire lliure a la plaça de l’1 d’Octubre, però no faltarà cap dels ingredients del certamen: emocions, paraules, música i alguna sorpresa més.

Quins projectes té en marxa l’Ajuntament?
Tenim inversions en qualitat dels serveis més bàsics, com l’aigua: canvi de filtres, comptadors electrònics, renovació del clavegueram i xarxa viària davall les Ribes i projectes per fer-nos energèticament més sostenibles. Esperem que ben aviat sigui tangible tot    l’esforç que portem fent aquests darrers anys i que ens ha de permetre obrir el ja acabat i autoritzat centre de dia, gaudir de la museïtzació de Ca Don Joan, que esperem acabar aviat, i que albergui legalment les troballes iberes. També treballem en la formalització definitiva de la compra d’una finca urbana que ens ha de permetre moltes iniciatives programades per a quan sigui una realitat. El conveni amb la companyia Teresiana ens permetrà disposar del Convent, una icona del patrimoni vinebrà, que pot albergar projectes il·lusionants i interessants per al nostre poble i que ens han d’ajudar a dinamitzar-lo socialment i econòmicament.
 

Comentarios
Multimedia Diari