Gran èxit dels Bons Tortosa amb compres per valor d’1,3 milions d’euros

En total es van fer 21.708 moviments econòmics, dels quals un de cada tres va ser de persones d’altres municipis

| Actualizado a 19 noviembre 2021 14:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bons de Tortosa posats en marxa el passat mes d’octubre han generat compres per valor d’1,3 milions d’euros als comerços, serveis i restaurants de la ciutat. La xifra de l’impacte econòmic ha superat les previsions inicials, que apuntaven que els 400.000 euros que el govern municipal hi destinava dels pressupostos municipals generarien un valor d’1,2 milions d’euros.

«Estem molt satisfets, més dels que ens pensàvem de com podria evolucionar la campanya i la resposta de la gent. Vull agrair en primer lloc la predisposició de tots els comerços que de seguida es van apuntar a la iniciativa, tot i ser la primera vegada que es feia», ha expressat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Els bons funcionaven de la següent manera: qualsevol usuari, no calia que fos habitant de Tortosa, podia descarregar quatre bons de 5 euros cadascun. Es podia fer servir un a partir d’una compra de 15 euros i eren acumulables (si l’import de la compra arribava a 60 euros per exemple, es podien fer servir els quatre de cop, amb un estalvi de 20 euros).

En total s’han descarregat un 83,6% del total de bons disponibles, efectuant 21.708 compres. Un 66% dels usuaris han sigut de Tortosa, mentre que un 23% d’arreu de les Terres de l’Ebre. Un 7% eren de la resta de Catalunya i un 3% d’altres comunitats autònomes d’Espanya.

«1 de cada 3 bons gastats correspon a persones que no són de Tortosa i això és positiu. Hem complert un dels objectius que era ser un pol d’atracció i que vingués gent de fora de Tortosa a comprar a la ciutat», ha valorat l’alcaldessa.

Pel que fa a la tipologia de compres, el gruix més important s’ha fet a botigues de moda: ha concentrat el 17,6% dels bons utilitzats. Segueixen els establiments d’alimentació (13%), tèxtils (12,2%), restauració (11%), calçats (8,9%), i amb percentatges inferiors electrònica, joguines, perruqueria i estètica, o farmàcia, entre d’altres.

«Els principals sectors beneficiats pels bons no s’han recuperat de la pandèmia, així que seguim necessitant suport i ajuda. Els bons han suposat una reactivació molt important», ha valorat per la seua banda el president de la Cambra de Tortosa, Francesc Faigues. Així mateix Faiges ha destacat que els bons també han servit per a la digitalització del comerç. «És una nova etapa i tots els negocis s’hauran d’adaptar».

Maria José Ferré, presidenta de la Federació Tortosa Més, ha coincidit en què la campanya ha donat un gran dinamisme a la ciutat. «També vull donar les gràcies a tots els comerciants, ja que es van bolcar en participar en la iniciativa, i també gràcies als consumidors de Tortosa que han participat. Ha sigut una campanya important per a Tortosa però també per a les Terres de l’Ebre, ja que sempre volem arrossegar compradors d’arreu del territori».

L’alcaldessa de Tortosa ja ha anunciat que el pressupost del 2022, si s’aprova, ja inclou una partida de 400.000 euros per tornar a repetir la campanya dels bons, donat l’èxit que ha tingut en aquesta primera edició.

Comentarios
Multimedia Diari