Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Homenatgen l’últim alcalde republicà de Roquetes

La commemoració va tenir lloc a la ciutat francesa de Narbona, on l’alcalde Joan Castells visqué exiliat fins a la seva mort l’any 1944

14 abril 2023 20:33 | Actualizado a 15 abril 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ateneu Republicà de Narbona va organitzar ahir un acte on es va retre homenatge a l’últim alcalde republicà de Roquetes, Joan Castells, qui va exercir el càrrec del 1936 al 1938.

L’acte per recordar a Castells va tenir lloc a França, més concretament a Narbona, on l’alcalde va marxar buscant l’exili i on va quedar-se fins a la seva mort l’any 1944. Les seves restes romanen a la mateixa ciutat francesa, al Cementiri de l’Oest. Allà mateix, l’any 2010 es va col·locar una placa commemorativa en la seva memòria i en la de molts altres exiliats durant la Guerra Civil Espanyola.

L’acte va comptar amb la representació de càrrecs públics, incloent-hi Ivan Garcia, actual alcalde de Roquetes, que hi va participar deixant flors davant la placa commemorativa situada a l’entrada del cementiri.

Garcia es va desplaçar fins a la ciutat francesa, acompanyat per la primera i el segon tinent d’alcalde, Teresa Moreso i Francesc Oller.

173 anys d’història del municipi

L’acte d’homenatge a l’alcalde republicà coincideix amb la celebració dels 173 anys d’història de la localitat. El 14 d’abril de 1850, per Reial decret de la reina Isabel II, Roquetes es va convertir en un municipi independent segregant-se de Tortosa.

El municipi celebra l’efemèride amb un cap de setmana amb activitats culturals entre les quals hi ha un teatre musical i diferents propostes de caràcter tradicional com la trobada de puntaires, una ballada de sardanes amb música de rondalla i l’elecció de les pubilles i hereus de les Festes Majors 2023.

Com és habitual, durant la celebració del dia 14 es va entregar el premi al roquetenc de l’any, que enguany distingeix al fotògraf Paco Boluña, qui a través del seu objectiu va capturar en imatge molts moments de meitat del segle passat amb un gran valor històric.

Comentarios
Multimedia Diari