Infosa defensa que l’obra del Trabucador té els permisos

L’empresa gestora de les Salines de la Trinitat admet que van extreure puntualment sorra d’un lloc erroni, fet que afirmen haver corregit

| Actualizado a 28 abril 2020 09:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa propietària de les Salines de la Trinitat resta sota el punt de mira per les obres de reconstrucció de la barra del Trabucador. Fa uns dies, la Guàrdia Civil i Fiscalia apuntaven Infosa d’actuar sense els permisos pertinents i afectant una zona protegida, unes acusacions que des de l’empresa recollien, segons declaraven, «força sorpresos».

Segons afirmava el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats, a banda de comptar amb la renovació mediambiental feta l’any 2018, l’empresa té tots els permisos corresponents per efectuar la tasca: «El camí de trànsit està dins de la zona d’explotació de les Salines de la Trinitat, pel qual tenim l’obligació de mantenir-lo en perfecte estat», declarava Sucarrats, qui afegia que «tot i això, com després del temporal Gloria havíem de dur a terme unes actuacions considerables, vam procedir a demanar igualment el permís i ens el van autoritzar». 

Una operació que, en paraules del gerent, van tornar a repetir fa unes setmanes per tornar a iniciar les obres per tercer cop, ja que les llevantades d’aquesta primavera van tornar a enfonsar parcialment la barra del Trabucador. «Vam sol·licitar el permís a Costes de la Generalitat i fins i tot al Ministeri, i ens el van concedir». 

Zona protegida
Tot i això, des de l’empresa sí que admetien que la setmana passada van extreure sorra d’una zona determinada, el que va provocar la visita del Seprona. «Vam extreure material d’una de les zones on el temporal Gloria havia acumulat més sorra i uns dies després vam rebre les notícies de la Guàrdia Civil. Va ser per desconeixement total», seguia el gerent.

Davant l’acusació de la Guàrdia Civil i Fiscalia, qui demanen al jutge aturar temporalment les obres, Socarrats afirmava que de seguida van contactar amb Costes per intentar resoldre l’error. Va ser des d’allí des d’on se’ls va indicar que retornessin el material al seu lloc, el que segons deien van fer per seguir els treballs amb normalitat.

Comentarios
Multimedia Diari