Instal·len un radar per tram a l'autopista AP-7, al Montsià

El Servei Català del Trànsit preveu posar-lo en marxa en les pròximes setmanes i serà el tercer en funcionament a l'Ebre

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei Català del Trànsit ha instal·lat un radar per trams a l’autopista AP-7 al Montsià, en un tram de 18,02 quilòmetres entre Ulldecona i Amposta, en els carrils direcció a Barcelona de la via.

El radar encara no està en funcionament: el Servei Català del Trànsit preveu que entri en servei properament, tot apunta que aquest mateix mes d’abril.

Aquests dies es poden veure encara alguns cons a la carretera en el punt d’instal·lació del radar al terme d’Ulldecona, molt prop del riu Sénia i per tant, de la divisió administrativa amb el País Valencià.

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana utilitza uns lectors de matrícula per calcular el temps que tarda un vehicle a recórrer el tram controlat, per tal de determinar si aquest ha superat el límit màxim de velocitat permès.

D’aquesta manera, segons el Servei Català del Trànsit, es volen evitar les reduccions brusques de velocitat que realitzen alguns conductors davant la presència d’un radar convencional i aconseguir el manteniment de la velocitat desitjada en el tram controlat.

Aquest és el tercer radar per trams que es posa en funcionament a les Terres de l’Ebre, després dels dos (un per cada sentit del trànsit) que hi ha a la carretera N-340 també a la comarca del Montsià, entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, en marxa des del maig del 2014. Es tracta d’un tram de 4,460 quilòmetres de longitud, entre els punts quilomètrics 1.079,220 i 1.074,760 d’aquesta via, la de més sinistralitat al territori, amb sis morts en el que portem de 2015.

A més, a Catalunya també hi ha instal·lats un radar per tram a la C-65 al Gironès, i a la N-230 al Túnel de Vielha. Amb el d’Ulldecona també entraran en serveis nous radars a la N-II a Girona i la C-58 a Sabadell.

Comentarios
Multimedia Diari