Ja ha arribat el Nadal a Tortosa

Els comerciants confien en una bona temporada, amb la inauguració 
de la pista de gel, l’encesa de l’enllumenat i una fira al nucli antic

| Actualizado a 04 diciembre 2021 15:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Llums de Nadal als carrers, comerços amb bonics aparadors engalats, una pista on patinar sobre gel al parc modernista Teodor González i una fira amb una cinquantena de parades on fer les compres nadalenques, amb tot l’encant dels carrerons del nucli antic. Des d’ahir al vespre l’ambient del Nadal es respira a tot arreu de Tortosa. La Federació de Comerç, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més, confien per tot plegat en una bona temporada des d’ara i fins el gener.

Ahir al vespre es va inaugurar la pista de gel. Es tracta de la gran aposta de Tortosa Més per a la campanya de Nadal a la ciutat, a partir de la qual s’articula la resta d’accions. La pista fa les delícies dels infants i jovent de la ciutat i resulta un gran pol d’atracció per a visitants de municipis d’arreu de les Terres de l’Ebre.

«Aquest és el setè any com a gran acte per la temporada de Nadal. La pista de gel és una aposta molt important per a nosaltres», explica el vicepresident de Tortosa Més, Joan Iniesta. «La més propera es troba a Reus així que, com a Tortosa, fem una aposta de capital».

Enguany la pista ha passat de la plaça de l’Ajuntament al passeig central del parc Teodor González, un altre espai neuràlgic de la ciutat que, a més, garantirà una activitat de major ventilació front a la Covid-19.

«Feia temps que havíem pensat en instal·lar-la al parc. Amb l’èxit que té la pista hem considerat que es dinamitza per ella mateixa. Tenim prou múscul ara com per provar-ho en un altre espai», valora Iniesta. «També està bé canviar de barri, ja que som sis entitats comercials, de les quals cinc tenen barri propi. A més, el parc està molt ben situat a nivell logístic, prop del centre, del pont roig per a les persones que venen de Ferreries... I la gent que arriba dels pobles tindrà millor aparcament en aquesta zona, ja que solen aparcar a l’Avinguda Lleida o a l’Auditori Felip Pedrell».

La nova ubicació ha permès ampliar la pista dels 260 als 300 metres quadrats, sent aquesta la dimensió més gran que ha tingut mai, i millorar l’accés i establir fluxos d’entrada i sortida diferenciats com a prevenció de la pandèmia.

Té un preu de set euros la mitja hora, però alguns comerços podran oferir descomptes de dos euros. El bo de cinc sessions té un preu de 30 euros i el de 10, 55. La pista estarà en funcionament tots els dies, inclosos els festius, fins al 9 de gener. Els dies 25 de desembre, i l’1 i 6 de gener, l’horari serà només de tarda.

Com ja va avançar l’Ajuntament, un any més, la pista obrirà les portes als escolars de la ciutat, per tal que puguen passar per la instal·lació per practicar el patinatge. Així mateix, també reservarà espai per als infants de les famílies més vulnerables.

L’últim any, la pista va tindre la presència de 2.800 escolars. Enguany ja s’ha arribat als 3.000. Tots els infants rebran un euro de descompte en la seua pròxima visita.

El vicepresident Iniesta confia que enguany serà una bona campanya comercial. «Desitgem que així ho siga. L’any passat el confinament perimetral municipal i comarcal ens va beneficiar una mica, la gent es va quedar a comprar a la ciutat. Crec que el consumidor ha vist que a Tortosa té una oferta comercial de qualitat. Des de Tortosa Més portem 10 anys treballant-ho: som un centre comercial a cel obert, amb una ciutat amable i oferint compres de qualitat», clou.

Fira de Nadal

Des d’ahir també es pot gaudir de la dotzena edició de la Fira de Nadal als carrers del nucli antic de Tortosa, amb parades pel voltant de la catedral, on trobar-hi regals, artesania i productes de Nadal. A més, també s’ofereix animació de carrer, tallers i activitats per a totes les edats. En total prop d’una cinquantena de parades que porten la màgia d’aquesta època amb els regals i decoracions més típiques.

Després del parèntesi obligat per la Covid-19 de l’any passat, aquest 2021 es podrà participar en fins a 26 activitats de caràcter lúdic i cultural. Avui mateix al matí tindrà lloc diversos tallers per fer espelmes nadalenques i centres de taula, per exemple. Un altre dels atractius de la fira és el tren del Nadal, per gaudir d’un passeig per la ciutat.

A la tarda, a les 17 hores, es podrà veure l’espectacle de titelles «Els tres porquets», en una versió nadalenca, a la Plaça de l’Absis. Tot seguit a la plaça de la Cinta es podrà conèixer el Tió de Nadal acompanyat de personatges infantils, animació i altres sorpreses.

La fira de Nadal, en horari de 10 a 21 hores, a més d’avui es pot visitar durant tot el dia de demà i dilluns.

Encesa de l’enllumenat

Per últim, coincidint amb totes dues inauguracions, la de la fira i la de la pista de gel, ahir al vespre també va tenir lloc l’encesa de l’enllumenat nadalenc per tota la ciutat.

Així mateix convé destacar unes divertides figures lluminoses que s’han instal·lat a diferents places i punts de la ciutat, com un ós polar patinador a les escales del parc, un pare Noël a la plaça Agustí Querol o un bonic trineu estirat per rens a la plaça del Carrilet. Les figures, molt vistoses per a la xicalla, van ser ahir al vespre protagonistes d’un munt de fotografies.

També un lluït arbre de Nadal en daurat i grana, color de Tortosa, presideix la renovada plaça de l’Ajuntament, així com un altre a l’entrada de la ciutat que anuncia, un cop més... que ja és Nadal a Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari