Jornada d’Onomàstica a Tortosa

La lexicografia i l’urbanisme també prenen protagonisme amb conferències i espais de debat per aprofundir en el coneixement en el marc de la Capital de la Cultura

| Actualizado a 22 noviembre 2021 06:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des que la pandèmia ho ha permès, cada cap de setmana Tortosa celebra concerts, espectacles, teatres, exposicions o jornades per ser enguany la ciutat Capital de la Cultura Catalana.

La capital ebrenca està portant a terme un gruixut programa dedicat a totes les branques i disciplines culturals, fins i tot aquelles que a vegades no es tenen tant en consideració com l’urbanisme o la lingüística o lexicografia. Precisament per això convé destacar la Jornada d’Onomàstica que va celebrar-se el passat cap de setmana, amb la col·laboració de la Societat d’Onomàstica. Es tracta d’una proposta que va sorgir en el marc dels grups de treball de la capitalitat, en concret al de «La cultura és paraula». La trobada va analitzar els estudis de toponímia i antroponímia del territori ebrenc amb la participació de diversos professors, lingüistes i historiadors. Les ponències van tenir lloc en un marc incomparable com és l’Espai Sant Domènec.

També el passat cap de setmana va tenir lloc la jornada «Cultura és Habitar la Ciutat», al Museu de Tortosa dins del cicle «Els col·loquis de la capital». La jornada va tenir com a objectiu analitzar l’evolució urbanística de les ciutats; quines eines són susceptibles de ser utilitzades des del punt de vista urbanístic per millorar l’habitabilitat de l’espai públic, o quin paper tenen o haurien de tindre els seus habitants. El programa va incloure una conferència a càrrec de Carles Llop, i una taula redona.

Comentarios
Multimedia Diari