Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Kronospan arrenca el procés de selecció de treballadors

Les primeres ofertes, 41, són per contractar operaris de producció i manteniment per a la planta que s’està construint a Tortosa, per exemple especialistes en mecànica o electricitat

| Actualizado a 21 junio 2022 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La multinacional Kronospan ha iniciat el procés de selecció de treballadors per a la nova planta que s’està construint a Tortosa.

Aquest dimarts al matí s’han entrevistat a la Delegació del Govern de les Terres de l’Ebre a Tortosa fins a 41 persones que opten per a treballs relacionats amb l’àmbit de la producció i del manteniment. D’aquestes, 23 han estat derivades des de l’Oficina de Treball de Tortosa. El procés de selecció se seguirà realitzant en les properes setmanes i s’espera que d’aquí a desembre s’incorporin a l’empresa un mínimde 90 persones amb les que començarà la posada en marxa de la producció de Kronospan.

Pel procés de selecció de Kronospan passaran més de 250 candidats. L’empresa s’ha compromès a cobrir la immensa majoria de llocs de treball amb persones del territori, 180 llocs de treball que poden superar els 300 amb una segona línia de treball i multiplicar-se amb la implantació d’un clúster de la fusta a l’entorn de la planta.

Com ha explicat Pau Miralles, representant de recursos humans de Kronospan Tortosa, el perfil d’operari de producció serà un perfil «fàcil» per cobrir mentre que altres llocs de manteniment o els operaris de maquinària pesant costaran més de trobar. Si això passa, el SOC oferirà formació específica a les necessitats de l’empresa, com ha apuntat Adam Tomàs, director d’Empresa i Treball a l’Ebre.

«S’han posat a disposició les tres oficines del SOC a les Terres de l’Ebre, la de Tortosa, Amposta i Móra d’Ebre i s’han fet reunions de coordinació que avui cristal·litzen en una fase d’entrevistes», ha explicat Adam.

També el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó s¡ha mostrat «satisfet» per la col·laboració de Kronospan i el Departament d’Empresa i alhora «treballar per tal que la planta genere una dinàmica de clúster» i que per tant els llocs de treball es multipliquin amb nova activitat al voltant de la multinacional. Cal dir també que el procés de selecció personal de Florette també es va dur a terme l’any passat a la Delegació del Govern.

Un dels candidats que aquest dimarts ha fet l’entrevista és Jesús, de 46 anys, que viu a l’Aldea des de fa tres. «Estic buscant feina i em van trucar. L’entrevista ha anat bé. Ja tocava que vingués una empresa important al territori», expressava.

També Julio, mecànic modelista de 55 anys, sortia content de l’entrevista. Fa poc que s’ha instal·lat a Santa Bàrbara, on tenia una casa per als caps de setmana i ha deixat la vida que tenia a Barcelona. «Penso que l’empresa pot trobar aquí moltes oportunitats i hi ha molta gent, cada vegada més, que busca venir a la zona per deixar enrere la situació una mica caòtica de Barcelona i buscar una altra estabilitat de vida i sobretot tranquil·litat», va valorar.

Comentarios
Multimedia Diari