Kronospan inicia la selecció de personal per a la fàbrica de Tortosa

La multinacional ha acabat els moviments de terres i ha començat la cimentació de la nova planta al Catalunya Sud

| Actualizado a 22 marzo 2022 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La multinacional Kronospan avança en la seva implantació a les Terres de l’Ebre segons els terminis establerts. Així, recentment s’ha acabat el moviment de terres a la gran parcel·la de 25 hectàrees que ocupa del polígon Catalunya Sud, mentre ha iniciat ja el procés de selecció de part del personal de la futura planta de producció de taulells de fusta reciclada.

Segons ha informat la Generalitat, el Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), treballa conjuntament amb l’empresa Kronospan Spain per concertar les ofertes de feina.

El SOC gestiona les diverses ofertes que presenta l’empresa Kronospan i des de les tres oficines de les Terres de l’Ebre, Tortosa, Amposta i Móra d’Ebre, hi treballen de forma coordinada per a tramitar-les. A data d’avui, ja han registrat les primeres tres ofertes de feina, que preveuen la incoporació a finals del mes de maig, mentre que la resta s’aniran registrant coordinadament amb l’empresa d’acord amb un cronograma establert.

En concret, l’empresa Kronospan ha enviat un total de 12 ofertes, de les quals ja s’han registrat tres d’incorporació en breu: són dos llocs d’electromecànics, categoria de responsables; set llocs d’electrònics/electromecànics, i 15 de mecànics de manteniment.

Paral·lelament, aquesta darrera setmana des del SOC s’ha contactat amb 122 persones potencialment candidates, incloses persones que ja treballen, de les quals 58 han manifestat el seu interès, i també amb els instituts ebrencs que tenen cicles formatius d’Electricitat i Mecànica per tal que puguin informar l’alumnat amb el perfils adients i puguin derivar-los al SOC, per acompanyar-los en la inscripció i derivació a l’empresa, ha explicat el director territorial d’Empresa i Treball, Adam Tomàs.

D’altra banda, el SOC i Kronospan també treballen en noves ofertes, com ara llocs per analistes de laboratori; 15 llocs per a ‘volvistes’ (conductors de maquinària pesant); dos llocs de control de magatzem; 24 llocs per a conductors carretó elevador; cinc llocs per a ‘Pre-producció astilladora’; 22 llocs per a ‘classificador i maquinista KT melamines’; 5 per a ‘operador de lijadora’; 10 llocs per a ‘Pre-producció assecador’ i 10 llocs més per a ‘Pre-producció torres de neteja’.

«A més, hem consensuat amb Kronospan que l’empresa oferirà la possibilitat de donar suport als candidats en la sol·licitud de potencials accions formatives en el cas que sigui necessari, a través dels programes ‘Forma i Insereix’ i ‘FP Dual’» , ha avançat Adam Tomàs.

Kronospan preveu la creació de 184 llocs de treball a la fàbrica ebrenca, que vol posar en funcionament a finals d’enguany, amb una inversió de 275 milions d’euros.

«El nostre objectiu és assegurar la contractació del màxim número possible de persones del territori i que la generació de riquesa per la implantació d’aquesta empresa impacti directament sobre les Terres de l’Ebre», afirma Tomás.

Comentarios
Multimedia Diari