Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ajuntament de Deltebre adquirirà l’antic Cinema Rialto

L’equipament es rehabilitarà per convertir-lo en el futur teatre auditori del municipi

| Actualizado a 26 mayo 2022 17:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de Deltebre adquirirà l’antic Cinema Rialto per habilitar-lo com a futur teatre auditori. La voluntat és «conservar i patrimonialitzar un edifici emblemàtic del municipi», segons remarca l’alcalde, Lluís Soler. El cinema Rialto va obrir les seves portes l’any 1949 i va clausurar la seva activitat 34 anys després, el 1983. L’acord de compra d’aquest equipament, de 1.712 metres quadrats, es va segellar la darrera setmana per la Junta de Govern Local per un import del voltant dels 185.000 euros, i la sessió plenària d’ahir va aprovar la seua plurianualitat.

En el marc de la futura rehabilitació, la façana principal es recrearà al carrer Doctor Joan Bonet, on s’accedirà i s’habilitarà un pas de vianants i un espai d’aparcament. Aquest equipament permetrà donar cobertura al nucli dels Hortets, que actualment no disposa de cap espai per a realitzar actes, i completarà els diferents equipaments que durant aquests anys s’han anat posant en funcionament com són el cas, per exemple, del propi Centre Cultural del Delta, el Centre Fluvial del Delta o el Centre Esportiu del Delta, remarquen des del govern municipal.

En aquest sentit, l’alcalde de ha explicat que «volem convertir el Cinema Rialto en un referent cultural del territori» i ha agraït la voluntat de la família propietària de posar a disposició municipal, i dels veïns un equipament històric i cultural.

El cinema Rialto és un dels quatre cinemes que ha tingut Deltebre al llarg de la seva història (Rialto, Coliseum, Metgessa i Montecarlo) i al seu moment era un punt de trobada per als veïns de La Cava i de Jesús i Maria.

En la sessió plenària d’ahir dimecres també es va aprovar la licitació de les obres de la primera fase i de la primera etapa del Passeig del Carrilet amb l’acondicionament i millora del desaigüe del Préstamo, així com també la regularització de la plantilla de l’Ajuntament per la darrera normativa de l’Estat.

Comentarios
Multimedia Diari