Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta impulsa un grup de recerca, investigació i innovació

Professionals del centre buscaran millorar la qualitat l i la professionalitat en diferents àmbits de l’assistència sanitària

15 mayo 2023 10:38 | Actualizado a 15 mayo 2023 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Professionals sanitaris de l’Hospital Comarcal d’Amposta han creat un grup per a la investigació, recerca i innovació. Aquest comitè tindrà l’objectiu de treballar per millorar la qualitat assistencial i la seva professionalitat en els diferents àmbits d’aquest.

Per tal de complir aquest propòsit, el grup plantejarà propostes i noves iniciatives, a més de realitzar estudis de forma activa. La idea és que tot això ajudi a aprofundir sobre les necessitats del centre i del territori, però sobretot de les cures en pacients.

Aquesta agrupació de professionals vol donar resposta a les demandes d’una societat cada cop més necessitada de millores sanitàries tant a curt com a llarg termini treballant de manera proactiva i aplicant noves tecnologies que donin una resposta més ràpida i efectiva, tant en l’atenció a l’usuari com en la millora del diagnòstic.

Els beneficis que la iniciativa aportarà es podran veure reflectits de manera en el funcionament de l’hospital, però també en el tracte al pacient i en els nous avenços d’investigació que sorgeixin.

«Com a hospital i centre referent al territori, sempre busquem la forma de millorar la professionalitat i la qualitat del servei assistencial», explica Anna Escobar, professional sanitària del centre i qui va plantejar en un principi la idea, juntament amb Anna Mayoles, una companya del mateix equipament.

«Vam impulsar-ho tot amb la intenció de treballar en projectes existents i millorar-los, però també de nova creació», afegeix Escobar, apuntant que «hi ha molta demanda de coses canviants i ens hem d’adaptar tenint molt en compte les cures assistencials».

Per la seva banda, Mayoles assenyala que és un projecte necessari, motiu pel qual de seguida es van implicar tan professionals de diferents disciplines, com la mateixa direcció de l’hospital,

«El grup aportarà molts beneficis, com qualsevol altre projecte d’investigació, millorant aspectes existents i fent canvis. Per dur-ho a terme, ha estat molt important tenir al costat el suport de la direcció. A vegades, fent investigació et sents una mica sol i per això el nostre organisme vol encaminar-se també cap a l’assessorament en qualsevol àmbit que executi projectes de recerca i innovació».

De moment, però, el projecte es troba en fase inicial i encara s’estan assentant les seves bases. Un cop superada aquesta fase, el grup començarà a plantejar i implementar accions i estudis. «Som un grup de gent amb ganes i això és essencial. Ara toca posar-nos a treballar i difondre la nostra tasca, tirar endavant els projectes que tenim al cap».

En aquest sentit, les sanitàries detallen que «estem fent sessions de pluja d’idees, creant subgrups de treball i fent formació específica. Desenvolupem el nostre potencial com a grup i esperem, en pròximes dates, realitzar projectes, sempre de cara a la millora assistencial dels usuaris».

Una vintena de professionals

Formaran part del grup una vintena de professionals de diferents àmbits; com metges, infermeres, fisioterapeutes, tècnics o directius, administratius i de serveis.

Aquesta iniciativa ja ha estat presentada a les diferents entitats relacionades, entre les quals hi ha col·legis professionals o l’acadèmia de ciències mèdiques i la Universitat Rovira i Virgili.

Comentarios
Multimedia Diari