Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’incivisme té un cost de més de 115.000 euros anuals per a Tortosa

L’Ajuntament triplica els expedients sancionadors per abocar deixalles fora dels contenidors i de forma incontrolada

| Actualizado a 27 noviembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa xifra en més de 115.000 euros el cost anual per a reparar i fer front a les accions incíviques a la ciutat, com ara el trencament de mobiliari urbà, el mal ús dels contenidors o l’abandonament d’objectes de gran volum al carrer, entre altres. A preguntes del Diari, des del Consistori calculen en 15.000 euros la partida anual destinada a la recuperació d’elements o materials malmesos. Però són més de 100.000 euros anuals els destinats a donar solució a unes situacions que es podrien evitar: personal que s’ha de dedicar a recollir andròmines i altres abocaments incontrolats, o més personal que s’ha de destinar a reparar elements com papereres, contenidors, bancs o parcs infantils.

Des de l’Ajuntament recorden que existeix un servei de recollida d’objectes voluminosos, com ara mobles o electrodomèstics de gran format, que es recull a la porta del domicili o comerç sense cost per al ciutadà: només cal posar-se en contacte i acordar la data.

A banda, també es fa recollida porta a porta del cartró comercial a les botigues i establiments que ho sol·liciten (d’aquesta manera es redueix la necessitat d’omplir constantment els contenidors de paper).

La deixalleria municipal es troba al polígon Baix Ebre (amb horari d’obertura matí i tarda de dilluns a dissabte), però també hi ha operativa una deixalleria mòbil que recorre els barris i els diferents pobles i nuclis urbans del municipi. Actualment, existeixen 140 illes de contenidors a la ciutat, que compten amb totes les fraccions de recollida selectiva per a facilitar la correcta separació de les deixalles.

Aquest 2022, fins al mes de setembre, l’Ajuntament de Tortosa ha iniciat un total de 74 expedients sancionadors per llençar a terra o abocar les deixalles fora dels contenidors. Es tracta de casos en els quals s’ha pogut identificar a la persona responsable de l’abocament, bé perquè agents del grup de convivència i proximitat de la Policia Local ho han pogut observar en el moment que realitzava la infracció, o bé perquè se n’ha pogut determinar la procedència posteriorment.

Aquest xifra suposa un increment molt notable, gairebé el triple, respecte a les dades de tot el 2021, quan es van iniciar 27 expedients sancionadors.

Pel que fa a la tipologia d’acte incívic, una part important correspon a deixar les bosses d’escombraries fora dels contenidors. També, abocaments de residus voluminosos a la via pública, llençament de runa, així com altres infraccions.

Els expedients sancionadors poden comportar multes econòmiques que van des dels 100 fins als 375 euros.

La capital del Baix Ebre compta des de fa temps amb una ordenança reguladora del bon ús de la via pública i els espai públics, que entre altres qüestions vetlla pel manteniment del mobiliari urbà i el bon estat dels carrers i estableix sancions per a les persones que causin danys o incompleixin la normativa.

La ciutat compta amb una ordenança pel bon ús de la via pública i els espais públics
Comentarios
Multimedia Diari